Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Erkenningsregeling

Brancheopleidingen worden naast het mbo-onderwijs steeds belangrijker. Het keurmerk van SVH is hét onderscheidende vermogen in de opleidingssector van de horeca.

Bied je horecaopleidingen aan? Dan kun je cursisten en/of bedrijven extra zekerheid geven over de kwaliteit van jouw opleidingen met de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen. Als jouw opleidingen branche-erkend zijn, mag je het SVH erkenningslogo gebruiken in je communicatiemiddelen. Ook worden deze opleidingen opgenomen in de lijst ‘Branche-erkende opleidingen’ op onze website en de erkenning wordt vermeld in de cursuszoeker op horeca.nl.

De website horeca.nl wordt een partner van KHN en van VNO NCW waar het gaat om goedgekeurde opleidingen voor Leven Lang Ontwikkelen. Er zijn verschillende subsidietrajecten waar je als erkende opleider op kunt inhaken, mits je werkt met de branchediploma’s van SVH. Er wordt gewerkt aan verschillende scholingsportalen die mensen moeten helpen om van werk naar werk te gaan, om bij te scholen of om te scholen. Dit alles in het kader van Leven Lang Ontwikkelen. Zo komt er, in samenspraak met DUO, het zogenaamde STAP-Register, een register voor opleidingen die voor STAP-subsidies in aanmerking komen. Dat register treedt naar verwachting per 01-05-2022 in werking. De opleidingen die hiervoor in aanmerking komen, betreffen alleen de opleidingen die opleiden op basis van een NLQF-ingeschaald diploma. Ook wordt er gewerkt aan een landelijk scholingsportaal waarin een zo compleet mogelijk overzicht moet komen van mbo- en hbo-opleidingen en van particuliere opleidingen.  Dit register wordt in de periode november 2020 tot september 2021 ontwikkeld en wordt gelanceerd onder auspiciën van het ministerie van Onderwijs. Om in aanmerking te komen gelden steeds twee criteria voor particuliere horecaopleiders: een SVH-erkenning en het afsluiten van de opleidingen met een SVH diploma. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat opleidingen kwalitatief goed, en dus erkend, zijn.

De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen bevat een groot aantal criteria die de kwaliteit van jouw opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling waarborgen. Bekijk hier het stappenplan van het aanvragen van de SVH Erkenningsregeling. 

SVH heeft de prijzen voor de erkenningsregeling fors verlaagd, namelijk met 50%. SVH wil niet dat de prijs een drempel is voor opleiders om hun opleidingen langs de meetlat te leggen.

De erkenning aanvragen of vragen over de erkenningsregeling? Neem contact op met Sales via sales+svh+nl.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.