Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH trotse partner nieuwe vakplatform Pizza Profs

4 feb. 2021

Het landelijke vakplatform Pizza Profs is op 1 februari tijdens de Horecava van start gegaan. Verschillende partners uit de horecabranche willen de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten. Doel is om pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend. Pizza Profs speelt hier op in.

Initiatiefnemer van Pizza Profs is Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht. “Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen”, vertelt Marcel Losekoot. In zijn Pizza Academy in Utrecht deelt hij sinds 2012 zijn vakkennis, geeft bedrijfsadvies en leidt hij pizzabakkers op waarna zij uiteindelijk het diploma SVH Pizzaiolo behalen. Ook culinaire zwaargewichten als televisiekok Herman den Blijker en sterrenchef Sergio Herman en SVH Meesterkok Jacob Jan Boerma leerden bij Losekoot de kneepjes van het pizzabakkersvak.

Nieuwe foodtrend
Nu de nieuwe trend van culinaire pizza’s zo doorzet, is dit hét moment om de krachten te bundelen en alle ambachtelijke pizzabakkers én partners in de horecabranche met elkaar te verbinden en te inspireren op het nieuwe platform Pizza Profs en in een online community. Samen met de support van foundingpartners Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Foodie Content Factory, Hanos, Van Gestel, SVO en SVH, heeft Losekoot Pizza Profs in het leven geroepen.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Ik ben blij met het initiatief van Marcel. Pizza Profs zet de opleiding SVH Pizzaiolo flink op de kaart en speelt als landelijk vakplatform in op de vraag in de branche. Als partner van het platform moedigen we het vergroten van de kennis en vakbekwaamheid van pizzaiolo van harte aan. Pizza Profs laat zien dat pizzaiolo een echt vak is dat vraagt om een kwalitatief goede opleiding. Groot voordeel is dat de rol van pizzaiolo naast de kok komt te staan. Een pizzaiolo beheerst een groot deel van het koksvak, maar is gespecialiseerd op het gebied van pizza en (Italiaanse) deeggerechten. Door deze gerichte kennis, hoeven Italiaanse restaurateurs en specifieke pizzafastservicebedrijven niet te vissen in de vijver van koks, waar al een tijd schaarste heerst. Met Pizza Profs krijgt de pizzaiolo een nog bredere basis in de Nederlandse horeca.”

Lancering Pizza Profs
De nieuwe website www.pizzaprofs.nl bevat pizzanieuws, blogs, informatie over trends en vakkennis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Doelgroep zijn pizzaiolo’s, horeca- en foodondernemers, retailprofessionals, out of home-professionals en horeca- en foodspecialisten.

NK Pizza Bakken
Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterrenkok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland.

Online community
Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een besloten online community voor pizzaprofs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor het plaatsen van vacatures, krijgen ze korting bij foundingpartners en op deelname aan het NK Pizza Bakken. Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden via de website www.pizzaprofs.nl.

Deel dit artikel via

Lees verder

24 sept. 2019
De Pizza Academy als eerste pizza-opleiding SVH-erkend

Op dinsdag 24 september 2019 heeft De Pizza Academy op horecabeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar Pizzaiolo opleiding. Deze opleiding leidt deelnemers op tot ambachtelijk pizzabakker en wordt afgesloten met het examen SVH pizzaiolo. Het is de eerste pizzaopleiding in Nederland die erkend is volgens de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.