Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH en Bols lanceren e-learning Cocktails op Horecava

11 jan. 2023

Tijdens de Horecava op woensdag 11 januari lanceerden SVH en Bols Bartending Academy (BBA) de e-learning Cocktails en gedistilleerde dranken, als resultaat van de samenwerking die in 2020 werd aangekondigd. Met de expertise van toonaangevend opleider Bols is de e-learning SVH Cocktails compleet voorzien van de nieuwste tips & tricks op het gebied van cocktails maken. De e-learning is hiermee dekkend voor het examen SVH Cocktails.

E-learning
De vernieuwde e-learning SVH Cocktails en gedistilleerde dranken neemt de beginnende drankexpert mee langs alle belangrijke elementen van gedistilleerde dranken en cocktails maken en bereid de deelnemer voor op het examen SVH Cocktails. De e-learning is beschikbaar in SVH Horecatalent, het grootste e-learningplatform voor de horeca. SVH Horecatalent is visueel ingericht en maakt gebruik van films, foto’s en illustraties. Ook de e-learning Cocktails en gedistilleerde dranken kenmerkt zich door mooie afbeeldingen en duidelijke instructievideo’s over technieken als shaken, stirren en blenden.

Het leermiddel is opgebouwd uit drie thema’s

  • Inleiding op cocktails en gedistilleerde dranken
  • Gedistilleerde dranken
  • Cocktails maken

Met het doorlopen van de online module komt de beginnende drankexpert onder andere te weten welke processen er plaatsvinden bij de productie van gedistilleerde dranken als wodka en gin, hoe dranken elkaar kunnen versterken én hoe je je eigen signature cocktail maakt!

Examen
Het examen SVH Cocktails is bedoeld voor kandidaten die werken als bartender/hoofd bartender in de betere grand cafés, ‘high volume’ cocktail bars of als junior bartender bij high end cocktail bars. Het examen bestaat uit vier verschillende onderdelen: een theorie-examen, receptentest, vrijschenken accuratie test en een speedround waarin je een drankenbestelling met verschillende cocktails moet bereiden.

Advanced Bartender
Het examen SVH Cocktails is momenteel alleen af te leggen in combinatie met de Advanced Bartenting Course van Bols Bartending Academy. Het is dus niet mogelijk om als particulier het examen SVH Cocktails af te leggen en zo het diploma te behalen. Alleen met het succesvol doorlopen van de Advanced Bartending Course van Bols ontvangt de kandidaat het SVH-Bols Diploma Advanced Bartender.

Ben jij ook een opleider op het gebied van bartending en geïnteresseerd in het examen SVH Cocktails en de bijbehorende e-learning in Horectalent? Lees dan hier meer informatie en bekijk de mogelijkheden voor opleiders.

Fotobijschrift:
SVH directeur Ricardo Eshuis en Tyron Francisca (Bols) 

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.