Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

De Rheezerbelten lanceert eigen academy

4 jul. 2023

In Hardenberg neemt De Rheezerbelten een prominente plaats in met zowel het geliefde pannenkoekenrestaurant als het verfijnde culinaire restaurant 'De Rheezer Bistro'. Dit veelzijdige horecabedrijf speelt een essentiële rol in de regio, waar het gasten uit alle hoeken aantrekt voor een ontspannen moment tijdens een tussenstop. Of het nu gaat om een smakelijke kop koffie met een verrukkelijk stuk taart, een overheerlijke lunch of een uitgebreid diner, bij De Rheezerbelten word je verwend met culinaire hoogstandjes en ongeëvenaarde gastvrijheid. Daarnaast biedt De Rheezerbelten ook waardevolle stageplaatsen aan leerlingen, die zich hier kunnen voorbereiden op een succesvolle toekomst in de horecasector.

Jongeren enthousiast maken voor de horecasector
Het opleiden en begeleiden van teamleden - zo noemen ze medewerkers graag - heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij De Rheezerbelten. Het bedrijf biedt verschillende stageplekken aan in zowel de keuken als de bediening. Zelfs de jongste leerling in de keuken is momenteel een leerling van het vmbo. "Het is voor ons belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor het horecavak", aldus Margé Hans, die samen met haar man het bedrijf runt. Het creëren van enthousiasme was een van de redenen om in samenwerking met SVH een eigen academy op te zetten. "Leren en doorgroeien maakt het werk leuker en interessanter. Met onze eigen academy kunnen we dit nu realiseren", voegt Margé toe.


Margé en Enrico Hans, trotse eigenaren van restaurant De Rheezerbelten 

Onboarding
Nieuwe teamleden beginnen met een onboardingprogramma in De Rheezerbelten Academy. Na het doorlopen van dit programma gaan ze verder met hun inwerktraject. "Tijdens de sluiting vanwege de coronapandemie hebben we gewerkt aan de recepturen van De Rheezerbelten. Voor elke afdeling hebben we een receptuur ontwikkeld waarin alle benodigde informatie staat die teamleden tijdens hun inwerkperiode nodig hebben. Zo maken we duidelijk wat teamleden moeten leren binnen onze organisatie. De Rheezerbelten recepturen zijn omgezet naar e-learnings en maken nu deel uit van de academy", legt Margé uit.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH, was aanwezig bij de officiële lancering van De Rheezerbelten Academy. "Ons motto is dat we niet alleen goed zijn voor onze gasten, maar zeker ook voor ons team", vervolgt Margé. "Voor onze huidige teamleden biedt de academy mooie e-learnings aan die aansluiten bij de functies binnen ons bedrijf. Maar we willen ook ontdekken welke behoeften onze teamleden nog hebben, zodat we de trainingsbibliotheek verder kunnen uitbreiden. De academy is nooit helemaal af", besluit Margé.


Op de foto bovenaan het artikel zie je links Margé Hans (De Rheezerbelten) en Ricardo Eshuis (SVH) die namens SVH het Officiële SVH Bedrijfsacademy muurschildje overhandigt.

> Lees meer succesverhalen van horecabedrijven met een eigen academy

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.