Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examen

Wil jij officieel SVH Leermeester+ worden om leerlingen of lerende medewerkers te mogen opleiden aan de hand van SVH Praktijkbewijzen, dan dien je in het bezit te zijn van een diploma SVH Leermeester+.

Het examen SVH Leermeester+ kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Op www.horeca.nl vind je alle opleidingen voor Leermeester+
Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina ‘Voor Opleiders’

Het examen bestaat uit twee onderdelen:

Portfolio
Je maakt een portfolio over een lerende medewerker. Je legt vast hoe iemand zich ontwikkelt en je legt vast hoe je omgaat met de verschillende gedragskenmerken van de lerende medewerker. Tevens leg je een globaal ontwikkelplan voor het werken met praktijkbewijzen vast als leerroute voor een lerende medewerker. Het portfolio wordt niet beoordeeld maar is de basis voor het mondeling examen.

Mondeling examen
Tijdens het examen krijg je vragen over het gemaakte portfolio en de opgedane kennis uit het leermiddel. Zie het als een verdediging van het portfolio en toetsing van opgedane kennis. De duur van het examen is maximaal 45 minuten.

Toelatingseis
Je mag alleen deelnemen aan het examen SVH Leermeester+ wanneer je in het bezit bent van een diploma SVH Leermeester (of vergelijkbaar) of een docent bent met een tweede- of eerstegraads lesbevoegdheid (of didactische aantekening).

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.