Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Het examen SVH Keukenassistent (KAS) kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Op www.horeca.nl vind je alle opleidingen voor KAS

Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina ‘Voor Opleiders’

Het examen
Het is een praktijkexamen waarin theorie-onderdelen zijn geïntegreerd. Je wordt geëxamineerd op de competenties en vaktechnieken die betrekking hebben op jouw werkzaamheden als Keukenassistent. Het generieke deel van het kwalificatiedossier, waaronder taal, rekenen en loopbaan en burgerschap, wordt niet geëxamineerd. 

NLQF
SVH Keukenassistent is ingeschaald op NLQF niveau 1. Meer informatie over NLQF vind je hier

Gevalideerde examens
SVH Keukenassistent is gevalideerd om in het mbo ingezet te worden als exameninstrument. Meer informatie over onze gevalideerde examens vind je hier

Benieuwd hoe een examen SVH Keukenassistent eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video. 

Wat ga je doen tijdens het examen?
Je moet een werkformulier invullen, de juiste ingrediënten en materialen verzamelen, gerechten bereiden en je werkplek afruimen en schoonmaken. Exameneisen die onder andere terugkomen in het examen zijn verschillende snij- en kooktechnieken, en het herkennen van ingrediënten en materialen. Daarnaast word je ook beoordeeld op het maken van een planning, hygiënisch werken en werkhouding. Je voert de opdrachten uit binnen een vooraf gestelde tijd. 

Wat zijn de eindtermen voor Keuken?

De SVH-examens zijn gebaseerd op zogenaamde eindtermen. Dit zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover je als examenkandidaat aan het eind van een opleiding of voor het examen minimaal moet beschikken.

 

Wat is de diplomawaarde van SVH branchediploma’s?

De branchediploma’s van SVH hebben minimaal een gelijkwaardige arbeidsmarktwaarde in vergelijking met het beroepsgerichte deel van door de overheid gefinancierde crebo-kwalificaties van horecaopleidingen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Bekijk hier alle informatie.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.