De ideale ondernemer in de horeca weet alles af van bedrijfsvoering. Denk aan personeelsbeleid, financiën, marketing en verkoop. Het draait daarbij niet alleen om kennis, maar ook om inzicht. Bij jou moet onmiddellijk een lampje gaan branden als je ziet dat iets beter kan. De ideale ondernemer is dan ook een creatief persoon, die altijd bezig is met de vraag hoe het bedrijf beter kan worden. Hierbij stuur je het personeel aan en motiveer je ze om mee te denken en te werken. Houd er rekening mee dat je geen vaste werktijden hebt en eigenlijk altijd bezig bent met de zaak. Hier krijg je voor terug dat je zelf alle keuzes mag maken en de zaak precies zo mag inrichten als jij dat wilt. Kijk voor goede tips en adviezen naar de Instagram takeover van SVH Meesterhorecaondernemer Koen Bakker.

Voor deze horecaondernemers (in spé) heeft SVH de online jaarlicentie SVH MOH/MHO: profieldeel (P2-K1/P2-K2) en PlanBoekserie. Deze leermiddelen gaan over leidinggeven, management en ondernemen en zijn volledig afgestemd op de horecapraktijk. Veel mbo-scholen maken er gebruik van, met name binnen de opleidingen Manager/Ondernemer Horeca, Meewerkend Horecaondernemer en Leidinggevende bediening en keuken. Hiernaast vind je meer informatie over de leermiddelen. 

Nieuw in 2021/2022! SVH Ondernemersvaardigheden
SVH brengt voor het schooljaar van 2021/2022 een compleet nieuw leermiddel uit, speciaal voor de toekomstige horecaondernemer. De methode heet SVH Ondernemersvaardigheden, is volledig digitaal en helpt mbo-studenten voorbereiden op hun examens én op de beroepspraktijk binnen de thema’s:  

  • Marketing & Sales
  • Personeel & Organisatie
  • Financieel Management
  • Ondernemingsplan

Het doel van het leermiddel is studenten aan de hand van deze thema’s stap voor stap leren hoe zij een eigen ondernemingsplan schrijven en opleveren. Het leermiddel dekt het basisdeel (kerntaken 1 en 2) van het kwalificatiedossier Manager/ondernemer horeca en gaat deel uitmaken van de licentie SVH MOH/MHO, die nu al het profieldeel dekt. Samen dekken zij dan het volledige kwalificatiedossier. Bekijk de inhoudsopgave (.pdf) van het leermiddel.

Vraag nu de gratis demolicentie aan
SVH laat docenten, opleiders en trainers graag als eerste kennismaken met dit nieuwe leermiddel. Vraag daarom geheel vrijblijvend de gratis demolicentie aan in onze webshop of per mail en ontdek hoe jouw school of opleiding met het nieuwe leermiddel kan starten. Werk je als docent al met de SVH MOH/MHO profieldeel licentie, dan is de vernieuwde demolicentie automatisch aan jouw account in de online leeromgeving Horecatalent van SVH toegevoegd. De huidige PlanBoek-titels, waar SVH Ondernemersvaardigheden een opvolger van is, blijven voorlopig beschikbaar. Deze sluiten aan op de online lessen.