Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nascholing

Bij het behalen van het diploma wordt een SVH Vinoloog/Sommelier voor een periode 3 jaar opgenomen in het SVH Register en een verlenging van steeds 3 jaar bij het behalen van voldoende scholingspunten. 

Om de registratie in het register voor SVH Register Vinoloog/Sommelier (rVS) te verlengen, moet de SVH Register Vinoloog/Sommelier elke 3 jaar verschillende nascholingsactiviteiten doen. Deze activiteiten zijn nodig om het kennisniveau hoog te houden. De wereld van wijn ontwikkelt zich snel door, op deze manier blijft de kennis altijd van hoog niveau. Deze nascholingsactiviteiten zijn te vinden in de nascholingsagenda.

Nascholingscategorieën
Iedere SVH Vinoloog/sommelier wordt geacht 60 scholingspunten per drie jaar te behalen om in het openbare register vermeld te (blijven) staan.  Er zijn twee categorieën voor scholingspunten:

Categorie A

Categorie B

Verplichte activiteiten

Keuze-activiteiten

44 scholingspunten

16 scholingspunten


Categorie A. Verplichte vakinhoudelijke scholing.
Elke 3 jaar dienen er minimaal 44 scholingspunten uit categorie A behaald te worden. Het doel van de categorie A activiteiten is om in georganiseerd verband de relevante kennis en vaardigheden op het werkgebied van SVH Vinoloog/Sommelier te verbreden en te verdiepen.

De scholingen en activiteiten worden alleen aangeboden door WTOL Academy. WTOL Academy biedt immers als enige opleider in Nederland de hoogste wijnopleiding in Nederland aan die erkend is volgens de SVH erkenningsregeling Horecaopleidingen.

Categorie B. Keuze-activiteiten
De keuze-activiteiten uit categorie B zijn gerelateerd aan de wijn- en horecabranche. Deze behoeven niet specifiek door WTOL Academy aangeboden te zijn. Deze keuze-activiteiten moeten wel door de nascholingscommissie worden goedgekeurd en zij stellen vooraf vast hoeveel scholingspunten er te behalen zijn. De nascholingscommissie bestaat uit leden vanuit WTOL Academy en SVH. Deze commissie is te bereiken via: Nascholing+wtol-academy+nl

Voorbeelden van activiteiten in categorie B:

Categorie B vrije keuze

Scholingspunten (maximaal te behalen punten)

Wijncursussen en vakgerelateerde scholingen geven op kennisniveau 4 (Vinoloog).

16 punten maximaal. De aanvraag hiervoor dien je vooraf in bij de nascholingscommisie.

Deelnemen aan wijnstudiereizen, wijnbeurzen, congressen.

16 punten maximaal. Per studiereis staan de scholingspunten hiervoor aangegeven.

Werkzaam in de wijn- horecabranche (>32 uur/week) gedurende 3 jaar

16 punten maximaal. Een bewijs van je werkzaamheden zend je per jaar in naar de nascholingscommisie.

Schrijven in vakbladen, boeken, journalistiek.

2 punten per artikel met een maximum van 16 punten. Een bewijs van je artikel en publicatie zend je in naar de nascholingscommisie.

Deelnemen aan de competitie SVH Register Vinoloog/Sommelier van het jaar

Bij deelname aan deze competitie geldt: 1 punt per ronde. Winnaar 2 extra punten.

Overige (ter beoordeling nascholingscommissie)

16 punten maximaal.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.