Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

SVH Wijn 3

Het examen SVH Wijn 3 is vooral gericht op zelfstandig werkend gastheren/-vrouwen en leidinggevenden bediening. Je leert onder meer om wijn-spijscombinaties te maken met gerechten op de kaart van het restaurant en een selectie van huiswijnen samen te stellen.

De opleiding met aansluitend het examen SVH Wijn 3 geeft je een brede kennis van wijn. Het is aan te raden om deze opleiding te starten met enige basiskennis van wijn, het SVH Wijn 2 diploma of soortgelijk diploma. Je leert meer over:

  • De wijngebieden in de wereld.
  • Proeven, beoordelen van wijn.
  • Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden.
  • Wijnbereiding, vinificatie.
  • Kwaliteitsverschillen herkennen.

Let wel op: Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Wijn 3 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Wijn 3. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Het examen
Het examen bestaat uit twee onderdelen: Wijn 3 Theorie en Wijn 3 Organoleptisch. Deze twee onderdelen worden, in principe, op 1 dag afgenomen.

Wijn 3 Theorie: 40 meerkeuzevragen.
Wijn 3 Organoleptisch: het proeven van 6 verschillende wijnen waarover meerkeuzevragen en proefnotities gemaakt moeten worden.

Wie slaagt voor beide examens ontvangt het SVH Diploma Wijn 3. Om dit examen te mogen afleggen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden zijn er mogelijkheden om het examen af te laten leggen vanaf 16 jaar.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.