Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

SVH Wijn 2

Met het branche-erkende examen SVH Wijn 2 heb je voldoende kennis in huis om professioneel met wijn te werken. 

Het is voor horecaprofessionals die advies over wijn willen geven en wijn-spijscombinaties willen maken. Dit diploma is voor medewerkers in de horeca, wijnhandels, supermarkten en groothandel. Ook is dit wijndiploma geschikt voor de enthousiaste hobbykok en wijnliefhebber. 

De opleiding met aansluitend het examen SVH Wijn 2 vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Het is vooral gericht op de praktische toepasbaarheid in het restaurant. 

Let wel op: Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Wijn 2 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Wijn 2. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Het examen
Het examen SVH Wijn 2 bestaat uit 6 proeftechnische vragen en 40 meerkeuzevragen. Wie slaagt voor het examen ontvangt het SVH Diploma Wijn 2. Om dit examen te mogen afleggen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden zijn er mogelijkheden om het examen af te laten leggen vanaf 16 jaar.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.