Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

De diploma’s SVH Wijn 2, 3 en SVH Vinoloog/Sommelier zijn ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en worden erkend door alle belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer

Er zijn drie niveaus op het gebied van wijnexamens:

Lees meer Sluiten
SVH Wijn 2

Met het branche-erkende examen SVH Wijn 2 heb je voldoende kennis in huis om professioneel met wijn te werken. 

Meer informatie
SVH Wijn 3

Het examen SVH Wijn 3 is vooral gericht op zelfstandig werkend gastheren/-vrouwen en leidinggevenden bediening. Je leert onder meer om wijn-spijscombinaties te maken met gerechten op de kaart van het restaurant en een selectie van huiswijnen samen te stellen.

Meer informatie
SVH Vinoloog/Sommelier

Het examen SVH Vinoloog/Sommelier is gericht op aankomend (gastronoom)sommeliers en professionals met enige jaren werkervaring. Het examen bestaat uit drie examenonderdelen. 

Meer informatie
 

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.