Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH Bier 2

Het examen SVH Bier 2 is vooral gericht op (zelfstandig) werkend gastheren/-vrouwen en barmannen/-vrouwen. Je ontwikkelt je praktische vaardigheden waaronder het schenken en serveren van bier, je gaat dieper in op het omschrijven en beschrijven van bier en brouwfouten en je leert om een bierkaart samen te stellen. 

Om aan de examens SVH Bier 2 deel te mogen nemen moet je in het bezit zijn van een diploma SVH Bier 1 (of vergelijkbaar).

Let wel op: Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Bier 2 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Bier 2. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Het examen
Het examen bestaat uit drie onderdelen:

  • Bier 2 Portfolio: het schrijven van een portfolio met als doel het opstellen van een gebalanceerde bierkaart.
  • Bier 2 Praktijk: een praktijkexamen waarin wordt getoetst of je advies kunt geven over de bierkaart, een bestelling kunt opnemen, bier tappen, uitschenken en serveren, een fust kunt vervangen en het tapsysteem kunt onderhouden.
  • Bier 2 Organoleptisch: proefnotities maken van vier bieren en het herkennen van een brouwfout.

Als je slaagt voor alle drie de examens ontvang je het SVH Diploma Bier 2. Om dit examen te mogen afleggen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden zijn er mogelijkheden om het examen af te laten leggen vanaf 16 jaar.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.