Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH Bier 1

Met het branche-erkende examen SVH Bier 1 heb je voldoende kennis in huis om professioneel met bier te werken.

Je gaat tijdens de opleiding, met aansluitend het examen SVH Bier 1, de basiskennis van bier onder de knie krijgen. Je ontdekt verschillende biertypes en je leert welke glazen, temperatuur en serveertechnieken het bier optimaal tot zijn recht laten komen. Je gaat natuurlijk ook leren proeven en beschrijven en je gaat bier- & spijscombinaties creëren.

Let wel op: Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Bier 1 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Bier 1. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Het examen
Het examen SVH Bier 1 bestaat uit 36 meerkeuzevragen, waarvan de eerste 6 examenvragen betrekking hebben op de 4 verschillende bieren die je moet proeven en de overige 30 examenvragen betrekking hebben op de theorie. Wie slaagt voor het examen ontvangt het SVH Diploma Bier 1. Om dit examen te mogen afleggen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden zijn er mogelijkheden om het examen af te laten leggen vanaf 16 jaar.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.