Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Koken voor Oekraïne

In het kader van Giro555, Samen in actie voor Oekraïne, doen horecascholen in heel Nederland de komende weken mee aan de steunactie Koken voor Oekraïne, waarvan alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555. Doe jij ook mee? #KokenvoorOekraïne

Samen koken voor Oekraïne
Van praktijkonderwijs tot particulier onderwijs, van vmbo tot mbo en hbo. Iedereen kan meedoen. SVH biedt voor deze actie gratis filmlessen aan met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post, om te bereiden en te serveren aan gasten. Compleet met theorie, instructiekaarten, lijsten met benodigde materialen en ingrediënten en handige filmlessen waarin ambassadeur Menno Post iedereen stap voor stap meeneemt in de bereiding van de gerechten. Alles wordt gratis aangeboden via SVH Horecatalent, het e-learningprogramma van SVH.

Doneren aan Giro555
SVH vraagt scholen om per gast een extra bedrag in rekening te brengen, bijvoorbeeld € 2,-. De totale opbrengst kunnen zij vervolgens zelf doneren aan Giro555. Tevens zullen medewerkers van SVH zoveel mogelijk deelnemende horecascholen bezoeken als gast om ook op die manier een bijdrage te leveren aan de actie.

Gift in de online collectebus
Kun je zelf niet meedoen, maar wil je wel doneren voor deze actie? Een gift in onze online collectebus bij Giro555 is ook van harte welkom.


Typisch Oekraïense gerechten op de kaart
De volgende typisch Oekraïense gerechten kunnen scholen bereiden en serveren:

  • Borsjt, deze soep is een traditioneel volksgerecht en wordt ook op een speciale, door Menno Post bedachte manier bereid voor de hogere gastronomie.
  • Gevulde koolrolletjes, opgerolde koolbladeren en het geheim zit 'm in een verrassend ingrediënt.
  • Kip Kyiv, met boter en aromaten gevulde en gepaneerde kipfilet. Een klassieker.

Meer informatie over de actie vind je in ons persbericht of in het nieuwsbericht bij Entree Magazine.


Aanmelden als school (of bedrijf)

Meld je via onderstaand formulier aan voor de actie. De looptijd van de actie is 8 weken en start vanaf woensdag 16 maart.

* indicates required
Ik ben werkzaam bij een

#KokenvoorOekraïne

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.