Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Raad van Toezicht

SVH wordt geleid door een directeur onder toezicht van een Raad van Toezicht. We stellen de leden van de Raad van Toezicht hieronder aan je voor.

Hans Vugts, voorzitter

Hans heeft ruim 42 jaar ervaring in de Hospitality-industrie in Nederland, waarvan de laatste 30 jaar als General Manager en Directeur van diverse Hotels zoals Sonesta Hotels, Kurhaus, Golden Tulip Hotels, NH Hotels en Hotel Casa Amsterdam. Daarnaast is Hans werkzaam als Hospitality consultant. Heeft hij altijd heel veel affiniteit gehad met onderwijs en opleidingen. Hij was tien jaar lid van de Raad van Toezicht van de NHTV in Breda (BUAS) en stond aan de wieg van ‘’House of Hospitality’’. Heeft zes jaar in het bestuur gezeten van KHN Amsterdam met onderwijs in zijn portefeuille en was oprichter van het Onderwijs breed Horeca-overleg in Amsterdam. Bij SVH wil hij met name focussen op het imago van de branche en het aanpakken van grote personeelstekort in de sector.

Marc Schoorel

Marc Schoorel heeft een rijk verleden in de horeca en het onderwijs. Hij studeerde in 1983 af als Restaurantkok aan de Culinaire Vakschool van Groningen. Na deze studie was hij werkzaam als chef en heeft hij de opleiding tot SVH leermeester voltooid, waarna hij zich verder heeft verdiept in het horecaonderwijs. Tijdens en na zijn opleiding HBO docent Consumptieve Techniek heeft hij zich als vaktechnisch coördinator, docent en Manager Onderwijs Horeca ingezet voor de ontwikkeling van het horecaonderwijs bij o.a. het Onderwijscentrum Horeca in Zoetermeer en het ROC Leiden. In zijn huidige functie als directeur bij mbo Rijnland bezet hij de portefeuilles marketing en HRM, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in onderwijslogistiek en Lean verbetermanagement. Naast deze functie is hij sinds 2006 actief in diverse besturen van o.a. de MBO raad, Examenwerk.nl en SBB. Marc gelooft in de ‘sharing economy’. Hij zal meezoeken naar de plaats van SVH in deze sterk veranderende wereld en naar samenwerking met andere partners, om meerwaarde te geven aan het werken in de horeca – want dat is de leukste baan die er is!

Drs Ria van ’t Klooster MBA

Talentontwikkeling van jongeren en volwassenen, dat is de rode draad in het werkzame leven van Ria van ’t Klooster.

Na haar studie onderwijskunde aan de universiteit van Utrecht heeft ze op deze universiteit enkele jaren onderwijskundig onderzoek gedaan. Daarna heeft ze ruim 25 jaar met veel passie gewerkt in de private opleidingensector.  Eerst bij TRIAM en EMC  waar ze zich vooral bezighield met werkplek opleiden in diverse sectoren. Van EMC was ze ook directeur en mede-eigenaar. Ze is vervolgens ruim 8 jaar directeur geweest van Schoevers dat mbo- en hbo-opleidingen aanbiedt aan jongeren en volwassenen die willen werken als management assistent of als supportprofessional. Momenteel is zij directeur van NRTO, de branche organisatie voor private opleiders, waaronder ook opleiders die voor de horecabranche opleiden. Ria levert graag haar bijdrage aan goed onderwijs, niet alleen in de private sector maar ook in het publiek onderwijs. Zij heeft veel toezichthoudende ervaring in het publieke VO en MBO onderwijs.

Marijke Schreiner

Marijke Schreiner is sinds 2008 Algemeen Directeur van Stayokay Hostels. Onder haar leiding heeft Stayokay in die periode een hele metamorfose ondergaan en is een belangrijke speler geworden in de budgetaccommodaties.

Ze is opgegroeid in de hotellerie en is na de Hoge Hotelschool Den Haag haar loopbaan begonnen bij Golden Tulip Hotels. Daarna heeft zij verschillende managementfuncties bekleed bij diverse hotelketens waaronder NH hotels en Hampshire Hotels. In 2002 heeft zij vervolgens haar MBA behaald.

Marijke heeft de Nyenrode Commissarissencyclus afgerond en ervaring in toezichthoudende rollen o.a. bij de Stichting Trom (Hallen Amsterdam West) als lid van de Raad van Toezicht (2014-2022).

Of het nou grote luxe hotels zijn of een kleinschalig familiehotel, Marijke kan genieten van authentieke gastvrijheid die er in allerlei soorten accommodaties geboden wordt. Het aantrekken van de beste medewerkers en het begeleiden van talent hiervoor is waar haar hart sneller van gaat kloppen. Ze vindt tevens dat, ondanks de hoeveelheid kennis en ervaring je hebt, je nooit alles weet en er altijd ruimte is om te blijven leren.

De bekendheid en samenwerking met SVH is er al vanaf jonge leeftijd en ze kijkt ernaar uit om nu haar bijdrage te kunnen leveren als lid van de RvT.  

Esther de Jong

Esther zit sinds 2017 in het Dagelijks Bestuur van FNV Horecabond, zij is daar verantwoordelijk voor de financiën, de vereniging, de werkorganisatie, innovatie en opleiding&ontwikkeling. In 2020 was zij mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van het opleidingsplatform van FNV Horecabond. Naast de Raad van Toezicht bij SVH zit zij ook in de sectorkamer Voedsel, Groen en Gastvrijheid van de SBB en in het Bestuur van het sociaal fonds (opleidingsfonds) voor de Recreatie. Esther heeft Bedrijfskunde in Amsterdam gestudeerd en heeft naast haar studie altijd in de Horeca gewerkt. Haar passie zijn mensen en vakmanschap en de ontwikkeling hiervan en SVH speelt hier vanzelfsprekend een hele belangrijke rol in! Ze zet dan graag haar kennis en ervaring hiervoor in.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.