Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Raad van Toezicht

SVH wordt geleid door een directeur onder toezicht van een Raad van Toezicht. Deze raad bestaat uit voorzitter Sander Allegro, Joke Elzenaar, Thijs Merks, Marc Schoorel en Dick Koerselman. Hieronder stellen wij hen aan je voor.

Drs Sander M. Allegro B.Ha (voorzitter)

Gastvrijheid, strategie en innovatie zijn de kernbegrippen in de professionele activiteiten van Sander Allegro. Vanuit zijn positie van director of industry relations bij Hotelschool Den Haag en vanuit zijn eigen adviespraktijk Allegro INN ovationS ondersteunt hij (gastvrijheids-)organisaties bij innovatieve strategieontwikkeling én uitvoering. Sander studeerde Hotelmanagement aan Hotelschool Den Haag en behaalde een doctoraal organisatieantropologie aan de VU in Amsterdam. Hij deed praktijkervaring op bij diverse hotels en restaurants. Sinds 1993 is hij werkzaam als consultant, trainer, docent en motivational speaker. Ook is hij actief als columnist bij diverse horecapublicaties en is hij bestuurder van diverse not for profit organisaties.

Thijs Merks

Thijs Merks is interim manager en management consultant in horeca, leisure en retail. Sinds 2010 is hij betrokken bij de herintroductie van Postillion Hotels, waar hij thans lid is van de RVC en betrokken bij de verdere uitbouw van de hotelketen. Daarvoor bekleedde hij diverse management- en directieposities, bij hotelrestaurant de Roode Leeuw, Grand Hotel De l’Empereur, Accor hotels, fitnessconcern David Lloyd en Autogrill Group Nederland/AC Restaurants & Hotels. Hij was altijd nauw betrokken bij de opleidingsprogramma’s en heeft het ontwikkelen van mensen hoog in het vaandel staan. Zijn persoonlijke ambitie is om van SVH weer een kwaliteitskeurmerk te maken voor opleidingen in de horeca.

Marc Schoorel

Marc Schoorel heeft een rijk verleden in de horeca en het onderwijs. Hij studeerde in 1983 af als Restaurantkok aan de Culinaire Vakschool van Groningen. Na deze studie was hij werkzaam als chef en heeft hij de opleiding tot SVH leermeester voltooid, waarna hij zich verder heeft verdiept in het horecaonderwijs. Tijdens en na zijn opleiding HBO docent Consumptieve Techniek heeft hij zich als vaktechnisch coördinator, docent en Manager Onderwijs Horeca ingezet voor de ontwikkeling van het horecaonderwijs bij o.a. het Onderwijscentrum Horeca in Zoetermeer en het ROC Leiden. In zijn huidige functie als directeur bij mbo Rijnland bezet hij de portefeuilles marketing en HRM, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in onderwijslogistiek en Lean verbetermanagement. Naast deze functie is hij sinds 2006 actief in diverse besturen van o.a. de MBO raad, Examenwerk.nl en SBB. Marc gelooft in de ‘sharing economy’. Hij zal meezoeken naar de plaats van SVH in deze sterk veranderende wereld en naar samenwerking met andere partners, om meerwaarde te geven aan het werken in de horeca – want dat is de leukste baan die er is!

Dick Koerselman

Vanaf 1 april 2018 is Dick Koerselman voorzitter van FNV Horecabond, waar hij zich inzet om de positie van medewerkers in de horeca te versterken en uit te bouwen. Dick kent het horecavak ook van de praktijk. Tijdens zijn MBO-vakopleiding was hij werkzaam als kelner, waarna hij aan de slag ging als restaurant kok en ruim zes jaar binnen de contractcatering diverse functies heeft bekleed. Als voormalig kaderlid, regiobestuurder en cao-onderhandelaar bij FNV heeft hij een goed beeld van de horeca en heeft hij een uitstekende visie om de medewerkers in de sector in beweging te krijgen. Dick vindt dat medewerkers zich hun leven lang moeten kunnen blijven ontwikkelen, dit is niet alleen goed voor de medewerker maar ook voor de aantrekkelijkheid van de sector. SVH waarborgt de kwaliteit van opleidingen in de horeca en zorgt ervoor dat medewerkers vakbekwaam worden en blijven. FNV Horecabond levert hier graag een bijdrage aan.

Drs Ria van ’t Klooster MBA

Talentontwikkeling van jongeren en volwassenen, dat is de rode draad in het werkzame leven van Ria van ’t Klooster.

Na haar studie onderwijskunde aan de universiteit van Utrecht heeft ze op deze universiteit enkele jaren onderwijskundig onderzoek gedaan. Daarna heeft ze ruim 25 jaar met veel passie gewerkt in de private opleidingensector.  Eerst bij TRIAM en EMC  waar ze zich vooral bezighield met werkplek opleiden in diverse sectoren. Van EMC was ze ook directeur en mede-eigenaar. Ze is vervolgens ruim 8 jaar directeur geweest van Schoevers dat mbo- en hbo-opleidingen aanbiedt aan jongeren en volwassenen die willen werken als management assistent of als supportprofessional. Momenteel is zij directeur van NRTO, de branche organisatie voor private opleiders, waaronder ook opleiders die voor de horecabranche opleiden. Ria levert graag haar bijdrage aan goed onderwijs, niet alleen in de private sector maar ook in het publiek onderwijs. Zij heeft veel toezichthoudende ervaring in het publieke VO en MBO onderwijs.

Het geheime ingrediënt dat ben jij.