De ideale ondernemer in de horeca weet alles af van bedrijfsvoering. Denk aan personeelsbeleid, financiën, marketing en verkoop. Het draait daarbij niet alleen om kennis, maar ook om inzicht. Bij jou moet onmiddellijk een lampje gaan branden als je ziet dat iets beter kan. De ideale ondernemer is dan ook een creatief persoon, die altijd bezig is met de vraag hoe het bedrijf beter kan worden. Hierbij stuur je het personeel aan en motiveer je ze om mee te denken en te werken. Houd er rekening mee dat je geen vaste werktijden hebt en eigenlijk altijd bezig bent met de zaak. Hier krijg je voor terug dat je zelf alle keuzes mag maken en de zaak precies zo mag inrichten als jij dat wilt.

Leermiddelen
Voor horecaondernemers in spé heeft SVH de online jaarlicentie SVH MOH/MHO met het basisdeel (kerntaken 1 en 2) en profieldeel (P2-K1/P2-K2) en de PlanBoekserie. De kwalificaties MOH/MHO worden in deze leermiddelen compleet gedekt. De leermiddelen bevatten magazines, filmlessen, theorieopdrachten, projecten, toetsen, podcasts en chef's tables. Veel (hotel)scholen maken er gebruik van, met name binnen de opleidingen Manager/Ondernemer Horeca, Meewerkend Horecaondernemer en Leidinggevende bediening en keuken. De leermiddelen gaan over leidinggeven, management en ondernemen en zijn volledig afgestemd op de horecapraktijk met pakkende voorbeelden, anekdotes en tips. Bekende horecaondernemers als Ron Blaauw, Gabriella Esselbrugge, Erik-Jan Ginjaar, Caroline Kooij en Robèr Willemsen nemen studenten mee in de wereld van ondernemen in de horeca.

Benieuwd geworden?
Vraag geheel vrijblijvend een gratis demo aan van de SVH MOH/MHO licentie en ontdek alles over dit vernieuwde leermiddel.


Meedenken over vernieuwde SVH Marketing & Sales?
Nu het boek Managen en leidinggeven gelanceerd is, zijn we inmiddels bij SVH druk bezig met het vernieuwen van de boeken van Marketing & Sales, waarin diverse professionals hun kennis en ervaring delen. Docenten betrekken we altijd graag bij de (door)ontwikkeling van onze leermiddelen. Mocht je het leuk vinden om mee te denken over het vernieuwde Marketing & Sales, stuur een mailtje naar Team Leermiddelen. Binnenkort ontvang je dan van ons het eerste hoofdstuk om doorheen te bladeren!

Hiernaast vind je meer informatie over de leermiddelen. De podcasts uit onze online leermiddelen met bekende horecaondernemers zijn ook op Spotify te beluisteren.

Werk je zelf als ondernemer, manager of leidinggevende in de horeca? Ontdek dan de mogelijkheden van een eigen bedrijfsacademie om medewerkers te trainen op de werkvloer.