Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

WTOL Academy | Wijntraining Online met SVH Vinoloog/Sommelier als hoogste wijnopleiding ook SVH-erkend

10 jan. 2019

Op woensdag 9 januari 2019 heeft WTOL Academy | Wijntraining Online op de Horecava het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar wijnopleiding voor gevorderden, die opleidt voor het examen SVH Vinoloog/Sommelier. Het is de hoogste wijnopleiding in Nederland die erkend is volgens de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

WTOL Academy | Wijntraining Online gebruikt unieke leermethodes, Serious Game Learning en Blended Learning, oftewel leren door vermaak in combinatie met praktijktraining. Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH Wijnexamens.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Uniek is het. Deze opzet van wijnkennis, toepasbaarheid in de horeca en gastronomie. Daarbij worden echte boegbeelden ingezet als docent met zowel kennis als didactische vaardigheden. We hebben samen met de opleider ons hard gemaakt voor een 100% op de horeca afgestemde opleiding voor vinoloog/sommelier. De perfecte stap op weg naar het meesterschap als SVH Wijnmeester. De opleiding en het diploma vullen echt een behoefte in in de arbeidsmarkt."

WTOL Academy | Wijntraining Online directeur Ruud Weterings: “Het was onze ambitie om al onze cursussen en opleidingen te laten toetsen en te erkennen door SVH, zodat werkgevers en leerlingen een goede kwalitatieve keuze kunnen maken voor een praktijkgerichte wijnopleiding die geschikt is voor de horeca. Dat is nu met deze erkenning voor de hoogste wijnopleiding SVH Vinoloog/Sommelier gelukt. De Vinologen opleiding is voor de serieuze wijnliefhebber die een professionele wijnopleiding wil volgen en levert een bijdrage aan de professionaliteit en de vakkundigheid van de horecamedewerker.”

Erkenningsregeling
De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.