Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Virtual reality en 3D-beelden van MetaChef in SVH leermiddelen

6 apr. 2022

MetaChef en SVH gaan samenwerken in de uitbreiding van de leermiddelen van SVH. Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker gemaakt voor leerlingen en studenten. Ook docenten kunnen hun lessen nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden.

Hiermee speelt SVH in op de snel veranderde wijze van opleiden. “Tijdens de lockdowns hebben we gezien hoe digitaal onderwijs een vlucht heeft genomen. Nu een steeds grotere groep scholen dit gebruikt, moet dit lesmateriaal net als met boeken telkens worden aangepast aan de eisen en wensen. SVH ziet het als haar opdracht om wensen van zowel onderwijs als de branche mee te wegen in de ontwikkeling van leermiddelen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

SVH Horecatalent 
Vmbo- en mbo-scholen die gebruikmaken van het online leerplatform SVH Horecatalent kunnen vanaf het nieuwe schooljaar gebruikmaken van de 3D modellen in de categorieën vlees- en visproducten, groente, fruit, brood en kaas. “Omdat een 3D-model heel beeldend is, kun je goed laten zien hoe bepaalde producten in elkaar zitten. Binnen SVH Horecatalent hebben we de mogelijkheid om hele gave 3D-modellen te integreren, waardoor producten en bereidingstechnieken nog realistischer worden: je kunt het bijna aanraken. Naast het feit dat het gewoon heel gaaf en leuk is, draagt het ook bij aan het leerrendement. Tegelijkertijd kunnen docenten de 3D-modellen gebruiken in de les om theorie toe te lichten”, aldus Eshuis.

De 3D-modellen worden de komende maanden geïntegreerd in de online licentie voor vmbo HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) en in de mbo-licenties voor Keuken, Bediening en Manager Ondernemer Horeca.


Digitale transitie 
Robbert Oude Luttikhuis geeft leiding aan MetaChef, een internationale uitgever van uniek interactief 3D-beeldmateriaal voor de levensmiddelenindustrie en het onderwijs. Door de samenwerking met SVH hoopt hij opleidingen nog beter mee te nemen in de digitale transitie. Oude Luttikhuis: “Het gaat hier om de volgende fase digitaal en interactief onderwijsmateriaal die voor een enorme kwaliteitsverbetering zal zorgen in het horeca-onderwijs.”

Deze transitie zien we ook binnen het Leven Lang Ontwikkelen. Medewerkers willen doorgroeien: met behulp van korte modules kan dit nog mooier en efficiënter met 3D worden bereikt.


AR en VR 
Een volgende stap in de samenwerking tussen SVH en MetaChef is het aanbieden van AR- en VR-toepassingen. De afkorting AR staat voor augmented reality, wat betekent ‘toevoegen’ aan de realiteit. Zo krijg je via een smartphone, tablet of speciale bril virtuele objecten te zien in je omgeving alsof ze er echt zijn. “Een mooi voorbeeld is het praktisch oefenen met indekken van couverts via augment reality. Op deze manier kan theorie en praktijk nog beter gecombineerd worden. Dat is locatie-onafhankelijk, efficiënter en dus minder kostbaar”, aldus Oude Luttikhuis.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.