Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Unieke diploma-uitreiking Sterklas: Eerste diploma's SVH Gezel Meesterkok uitgereikt

26 okt. 2018

Op 14 oktober jl. vond de diploma-uitreiking van de Sterklas plaats in het Amstel hotel te Amsterdam. Met veel vreugde namen de 23 Sterklassers hun mbo 4 Gespecialiseerd kok-diploma in ontvangst.

Naast dit prachtige diploma, werd aan een aantal van de Sterklassers nog een ander diploma uitgereikt. In samenwerking met de Sterklas is namelijk de volgende nieuwe titel in het leven geroepen: SVH Gezel Meesterkok. Maar liefst 9 Sterklassers ontvingen als eerste dit nieuwe diploma. 

Met deze nieuwe titel wil SVH de kloof tussen niveau 4 Gespecialiseerd kok en SVH Meesterkok overbruggen. Er zit nu een te groot gat tussen het eindniveau mbo 4 en de Meestertitel. De titel SVH Gezel Meesterkok is een opstap naar de echte Meestertitel. De studenten die niet alleen slagen voor de opleiding Gespecialiseerd kok maar ook voor alle extra examens: SVH Wijn 2, SVH Leermeester en SVH Sociale Hygiëne, komen in aanmerking voor dit diploma. Voorwaarde is wel dat je tijdens de opleiding ten minste 13 workshops hebt gevolgd van SVH Meesters en dat je slaagt voor de SVH Gezel Meesterproef. Als je aan al die eisen hebt voldaan, ontvang je het diploma SVH Gezel Meesterkok.

SVH en de Sterklas hebben de opzet en de inhoud van deze diploma's uitgewerkt. De diploma's werden dan ook door Ricardo Eshuis (directeur SVH) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (voorzitter Sterklas, Executive Chef Pulitzer Amsterdam) uitgereikt. Het eerste diploma SVH Gezel Meesterkok is door oud-voorzitter van de Sterklas SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (chef2chef manager Nestlé Professional) uitgereikt aan Sterklasser Jeroen Boonen. Marcel is de aanjager geweest vanuit de Sterklas om de status van Gezel Meesterkok met SVH in te vullen. Dat het nu zo ver is gekomen, is de bezegeling van de samenwerking die SVH en de Sterklas zijn aangegaan tijdens de Meesterdag van SVH in 2017.

Bekijk hier het video-verslag van deze dag: 
 

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.