Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Uitreiking van de allereerste diploma’s SVH Bier 1.

31 mei 2018

Medewerkers van café Faber, café de Tempelier en TOON uit Nijmegen hebben hun diploma’s SVH Bier 1 in ontvangst genomen, na het succesvol afleggen van het examen.

De allereerste examens SVH Bier 1 zijn op dinsdag 1 mei afgenomen bij Café Faber in Nijmegen. De weken voorafgaand aan het examen hebben tien medewerkers van verschillende Nijmeegse café’s hun bierkennis online verbreed op biertraining.nl. In 14 hoofdstukken zijn zij alles te weten gekomen over de geschiedenis van bier, de verschillende bierstijlen en het tappen en schenken van bieren. Op de dag van het examen is er in een twee uur durende praktijksessie aandacht geschonken aan het proeven, beschrijven en herkennen van verschillende bierstijlen. Tijdens het examen Bier 1 hebben de kandidaten verschillende theoretische vragen over bier beantwoord en verschillende bieren geproefd.

Alle tien deelnemers hebben het examen met succes afgelegd. Er hing dan ook een feestelijke sfeer in Café Faber, waar de geslaagden hun diploma’s kregen uitgereikt uit handen van Erik Tackenkamp. Manager Tim Nouws blikt tevreden terug op de pilot die biertraining.nl samen met het SVH bij café Faber heeft laten plaatsvinden. “Wij investeren al vele jaren in de ontwikkeling van onze medewerkers, maar dit is de eerste keer dat een traject precies aansloot op onze wensen. Als ik kijk met hoeveel enthousiasme mijn medewerkers nu onderling discussiëren over bier en met hoeveel meer zekerheid ze achter de bar staan, dan kunnen we alleen maar spreken van een succes. Helemaal nu er een branche-erkend diploma aan is toegevoegd.”

Over Biertraining.nl
Het programma van Biertraining.nl is grotendeels online en bestaat uit de basiskennis van bier, verschillende biertypen en praktijk. Op elk moment van de dag is deze online training te volgen. Voor de ondernemer is er een overzicht in de progressie van de medewerkers; wie is er al begonnen en hoe scoren de medewerkers? Voorafgaand aan het examen is er nog een praktijktraining waarbij de nadruk ligt op het proeven en beschrijven van het bier. 

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.