Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Twee opleidingen van Culinair Centrum Beverwijk SVH-erkend

13 mei 2019

Tijdens de viering van het 12,5 jarig bestaan van Culinair Centrum Beverwijk afgelopen weekend, heeft het opleidingscentrum het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor zowel de opleiding SVH Kok als SVH Zelfstandig werkend kok. Hiermee is Culinair Centrum Beverwijk de eerste particuliere opleider, die erkend is voor deze twee opleidingen.

12,5 jaar geleden is het Culinair Centrum Beverwijk van start gegaan. Eigenaar Fred Colli wil met zijn opleidingscentrum mensen, die geïnteresseerd zijn in het koksvak, praktischer opleiden tot een vakkundig en gepassioneerd kok. Hierbij gebruikt het opleidingscentrum de leermiddelen van SVH en voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH-examens.

Fred ziet de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen op beide opleidingen als een bekroning op het harde werk dat zijn team levert. “Wat ooit begonnen is als een groot avontuur voor iedereen is met deze erkenning van SVH, bekroond tot een serieuze en professionele school. Ik ben er trots op dat onze opleidingen door SVH als kwalitatief beoordeeld zijn”; aldus Fred. 

Erkenningsregeling
De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.