Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH genomineerd voor de BID Positivity Awards

22 feb. 2021

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) is genomineerd voor de Big Improvement Day (BID) Positivity Awards. Mensen en bedrijven die in coronatijd voor mooie initiatieven zorgen, maken kans op de BID Positivity Awards. “Een enorme eer. SVH staat achter de Nederlandse horeca en als er één sector is die laat zien veerkrachtig, creatief en positief te zijn in deze loodzware tijd, dan is het de horeca. Daarom dragen wij deze nominatie op aan de horeca. Een stem op SVH is een stem voor de horeca wat ons betreft.”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH, het grootste kenniscentrum voor de horeca.

Breng nu je stem uit op SVH
SVH is genomineerd in de categorie Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie. Tussen 22 februari en 31 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op SVH via www.svh.nl/stem.

Eshuis: “Het zijn de ondernemers die kansen blijven zoeken. Op de meest creatieve manieren, daarbij ook nog rekening houdend met wat minder positieve boa’s en gemeenten. Dit alles naar aanleiding van de crisis waar we in zijn gestort. Daarom is deze nominatie voor de hele horeca.”

Initiatief Stay Home Hospitality Academy
SVH is genomineerd vanwege haar positieve bijdrage in deze nare crisis, onder andere met de Stay Home Hospitality Academy. Eshuis: “Met de Stay Home Hospitality Academy probeerden we een bijdrage te leveren aan het mentale welzijn van horecamensen die hun tijd zo zinvol konden besteden. De impact van het sluiten van de horeca in maart 2020 als gevolg van het coronavirus was groot. Van de 466.000 medewerkers kwam een groot gedeelte thuis te zitten. Met de Stay Home Hospitality Academy bood SVH razendsnel alle medewerkers gratis de mogelijkheid aan de slag te gaan in het grootste e-learning platform voor de horeca: SVH Horecatalent. Er zijn ruim 40.000 licenties besteld. Van keukenassistent tot barista en van bartender tot sommelier. Na het afronden van een e-learning konden medewerkers kosteloos een bewijs van deelname aanvragen via de website van SVH als bewijs van vakkennis.”

Ga voor gaaf
Uiteindelijk komen er betere tijden aan voor de horeca. Gasten zullen de horeca weer opzoeken, juist na deze coronacrisis. We verlangen allemaal naar ontmoeting, gezelligheid en verbinding. Daar staat onze branche voor: mensen samenbrengen en een onvergetelijke gastbeleving bezorgen. En dan hebben we veel nieuwe medewerkers nodig om in deze gave sector aan de slag te gaan. Eshuis: “Sta je als leerling op het punt een vervolgopleiding te kiezen? Ga dan voor een opleiding in de horeca en hospitality. Je bent verzekerd van werk en je kunt er serieus een gave loopbaan in hebben. Ga voor gaaf! Komende weken houden veel horeca-opleidingen door heel Nederland open dagen, bezoek deze online! Docenten en studenten vertellen je graag alles over wat het horecavak jou te bieden heeft. Wil je als horecaprofessional doorgroeien in je vak? Bekijk dan vooral het aanbod van branche-erkende opleidingen op horeca.nl en vind er één die bij jouw interesse en ambitie past. Want de behoefte aan geschoolde medewerkers in de horeca is groot.”

Over de prijs
“Juist nu hebben we positiviteit hard nodig in onze samenleving en daarom moeten we deze mensen en bedrijven de waardering geven die zij verdienen”, aldus Ali B, voorzitter van de vakjury. "De awards worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. In eerdere jaren was er één landelijke winnaar maar omdat dit een wel heel bijzonder jaar is, met zoveel mooie lokale en regionale initiatieven, hebben we besloten om per provincie een award uit te reiken.” Er zijn in totaal vier categorieën:

  • Meest Positieve Bekende Nederlander
  • Meest Positieve Onbekende Nederlander
  • Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie
  • Meest Positieve Overheidsorganisatie

Nominaties konden tot 11 december worden ingediend en nu kan er van 22 februari tot en met 31 maart worden gestemd. De provinciewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. De landelijke winnaar wordt uiteindelijk op 22 april 2021 gekozen door de vakjury.

Stem nu op SVH en stem voor de horeca www.svh.nl/stem

Deel dit artikel via

Lees verder

28 nov. 2019
Zilveren learning award voor SVH en Bespeak met leermiddelen voor Kok en Gastheer/-vrouw

Woensdagavond 27 november hebben SVH en Bespeak een zilveren award gewonnen tijdens de internationale Learning Technologies Awards in Londen. Een enorme blijk van waardering waar we erg trots op zijn!

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.