Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH gaat partnerschap aan met NHGP

11 apr. 2019

SVH is partner geworden van de NHGP; de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs, de topwedstrijd voor de bediening. Het gezamenlijke doel van zowel de wedstrijd als SVH is om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen en jonge gastheren en gastvrouwen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. 

Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidaten tussen de 20-26 jaar kunnen zich tot en met 14 mei 2019 inschrijven. De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 vindt plaats tijdens de bekendmaking van Lekker500 editie 2020 op 28 oktober 2019.

Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar die werkzaam zijn in een toprestaurant of in een restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt, kunnen zich tot en met 14 mei inschrijven voor de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP). De kandidaten strijden op de theoriedag, tijdens een praktijktoets in het restaurant waar ze werken en op de finaledag om de titel van beste jonge gastheer of gastvrouw van 2019. Ze worden beoordeeld door een jury met prominenten uit de Nederlandse gastronomie, onder voorzitterschap van wijndocent en topsommelier Edwin Raben en erevoorzitter Willem Kool van het Stan Huygens Journaal van de Telegraaf. De winnaar gaat naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet. Daarnaast ontvangt de winnaar een fles Hennessy Paradis t.w.v. € 1.075 en een geldprijs van maar liefst € 2.500.

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen. Onder de vlag van deze titel werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants (de G4) samen. Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage en wordt de prijs omarmd door Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Lekker500 mediapartner
Dit jaar sluit Lekker500 zich aan als mediapartner. Hoofdredacteur Annelies Pijper licht toe waarom deze prijs zo goed past bij dé restaurantgids van Nederland: “Wij vinden het belangrijk om jong talent voor het voetlicht te brengen en gastheerschap is essentieel voor de totaalbeleving van een culinaire avond.” Annelies Pijper benadrukt dat Lekker500 een onafhankelijk instituut blijft en dat de beoordeling van de kandidaten die meedoen aan de NHGP losstaat van de Top-500 van Lekker500.

Inschrijven en meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Lekker500. Kandidaten kunnen tot en met 14 mei inschrijven door hun cv en motivatie te mailen naar nhgp@lekker.nl.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.