Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Rookruimte in de horeca per direct verboden

27 sept. 2019

Op 27 september heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen CAN (Clean Air Now) en de Staat der Nederlanden. De uitzondering op het rookverbod voor rookruimtes in horeca-inrichtingen is ongeldig. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld. Eerder was dit al beslist door het Haagse gerechtshof. Zie voor meer informatie: www.rechtspraak.nl

Het verbod gaat direct in. Onduidelijk is nog of en hoe de handhaving nu gaat plaatsvinden. Het vraagstuk over handhaving is nu niet van belang voor het examen en het leermiddel.

Gevolgen voor het examen SVH Sociale Hygiëne

Digitale examens
De digitale examens in het Nederlands, Engels, Turks, Chinees-Mandarijn en Arabisch bevatten vanaf 28 september geen examenvragen meer over rookruimtes, die in tegenspraak zijn met de uitspraak van de Hoge Raad.

Examens op papier
De examens zullen vanaf 14 oktober 2019 geen vragen meer bevatten over de rookruimtes. Deze termijn is nodig omdat de examens voor de komende tien werkdagen al gegenereerd zijn. Dus tot die tijd kunnen er in het examen vragen over rookruimtes voorkomen. Vanaf 14 oktober bevatten de examens op papier ook geen vragen meer over rookruimtes, die in tegenspraak zijn met de uitspraak van de Hoge Raad.

Gevolgen voor het theorieboek Sociale Hygiëne en Sociale Hygiëne Examentraining

We stellen een erratum ter beschikking via www.svhsh.nl (de website bij het theorieboek) en via onze opleiders.

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.