Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Piet Tamminga geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

22 okt. 2018

Op 19 oktober jl. is Piet Tamminga, ijsbereider en eigenaar van Puur Tamminga in Veenendaal, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Piet bekroont zijn carrière met een SVH Meestertitel door het afleggen van deze geslaagde Meesterproef.  Na zijn inauguratie, die binnenkort plaats vindt, mag Piet Tamminga zich de 32ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen.

Meesterproef
De proef werd afgenomen door SVH Meesterijsbereiders Mark van Gaal (IJs & Spijs in Haps), Jacqueline Hilders (IJscafé Da Benito in Haarlem) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De Meesterproef had als thema ‘’Kerst rond de wereld in 80 smaken’’. De Meesterproef nam twee dagen in beslag, omdat het maken van ijsproducten een complex proces is dat niet binnen een dag kan worden uitgevoerd. Aan het einde van deze twee dagen was de commissie overtuigd van het Meesterschap van Piet. ’’De opdracht die de commissie aan Piet Tamminga gaf was uitdagend. Piet heeft de opdracht samen met zijn team creatief ingevuld waarbij hij het thema goed heeft laten terug komen. Voor het Meesterlijk ijsbuffet maakte hij Japans Mochi-ijs, Indiaas Kulfi-ijs en reisden we via een Zwitsers sneeuwdorpje weer terug naar Veenendaal. De commissie was onder de indruk van de diversiteit aan smaken die terug kwamen in de ijsproducten, waarbij de bombe van maanzaad-ijs gevuld met een parfait van bokbier met broodkruim kenmerkend is voor de stijl en smaak van de nieuwe SVH Meester.’’  

Ambacht doorgeven
Voor Tamminga is het behalen van de Meestertitel een mooie volgende stap in zijn carrière; ‘’Met het behalen van deze titel kan ik mijn streven naar duurzaamheid in mijn ambacht meer en meer vorm geven. In de afgelopen 24 jaar mocht ik dankbaar heel veel vakkennis tot mij nemen, omdat anderen zo genereus waren om mij daarin te laten delen. Die kennis straks als Meester doorgeven aan een volgende generatie: hoe duurzamer kan mijn ambacht nog zijn?!’’

Foto v.l.n.r.: SVH Meesterijsbereider Jacqueline Hilders, Piet Tamminga, SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.