Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuw SVH examen: SVH Gastronomie

27 mei 2019

In september 2018 is de nieuwe Gastronomie opleiding van start gegaan. Deze opleiding is door de Alliance Gastronomique, in de personen van Xavier Giesen (Bolenius*) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), in samenwerking met SVH ontwikkeld. Vandaag vindt de allerlaatste cursusdag plaats. Het examen staat dan al ook bijna voor de deur: op maandag 24 juni wordt het nieuwe examen SVH Gastronomie afgenomen.

De opleiding is exclusief voor medewerkers van de leden van de Alliance en draait om het verleiden, proeven en combineren. Deelnemers hebben van 14 SVH Meesters alle geheimen van de perfecte culinaire beleving van dranken en gerechten geleerd. Na deze 7 intensieve dagen rondt een deelnemer de opleiding af met het nieuwe examen van SVH: SVH Gastronomie, waarna hij of zij het diploma SVH Gastronomie behaalt. “Deze opleiding is een voorbeeld van initiatieven dat genomen wordt om personeel te binden, boeien en te behouden. Je biedt je medewerkers een kans om een opleiding te volgen en een nieuw diploma te behalen,” aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Indeling cursus
In totaal zijn er 7 opleidingsdagen geweest die steeds plaatsvonden onder leiding van iedere dag een ander duo bestaande uit een SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer en/of SVH Wijnmeester. Elke opleidingsdag bestond uit workshops, theorie en een praktijkopdracht waarin de deelnemers de theorie en vaardigheden van die dag hebben toegepast. Uiteindelijk wordt de opleiding afgesloten met een officieel examen waarmee een deelnemer het diploma SVH Gastronomie kan halen. Het is een van de diploma’s die behaald moet worden op weg naar de SVH Meestertitel.
Elke opleidingsdag had een eigen thema gebaseerd op een smaak, een drank en technieken. De specialisaties van de Meesters die de dag verzorgden, kwamen in de thema’s volledig tot hun recht.

Examen SVH Gastronomie
Het examen wordt op maandag 24 juni afgenomen door twee zeer ervaren SVH Meesters die hun sporen verdiend hebben in de Nederlandse horeca.

Over Aliance Gastronomique
De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs. Nu 51 jaar later is zij een culinaire verening in Europa met 39 leden. De vereniging organiseert jaarlijks 3 Supernovae events, heeft verschillende activiteiten voor de medewerkers en doet actief mee aan verschillende culinaire evenementen.

 

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.