Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Leermeesterlintje uitgereikt aan excellente leermeester Bertus Friedhoff

9 jan. 2023

Op de Horecava heeft Bertus Friedhoff, executive chef bij De Horeca Groep Leiden, het Leermeesterlintje opgespeld gekregen door SVH-directeur Ricardo Eshuis. Met dit Leermeesterlintje wil de horeca zijn grote waardering uitspreken voor excellent leermeesterschap. Bertus Friedhoff werd voorgedragen door collega’s, leerlingen en een docent die zijn inzet, positiviteit en gedrevenheid roemen. Hij benadrukt altijd het belang van leerlingen binnen de organisatie, met als ultiem succes de samenwerking met ROC Rijnland voor de eigen HGL Academy.

Wat is een excellente leermeester? 
Een excellente leermeester is een gediplomeerd leermeester die 10 jaar of langer in de horeca werkt en zich bovengemiddeld inzet voor leerlingen en het onderwijs. Excellente leermeesters leiden leerlingen op en weten het beste uit ze naar boven te halen. Deze leermeesters zijn enorm belangrijk voor de toekomst van de horeca, omdat ze de nieuwe generatie professionals coachen, motiveren en inspireren.

Waarom is Bertus Friedhoff een excellente leermeester?
Collega’s van Bertus Friedhoff hadden hem voorgedragen. Ze noemen hem een ontzettend betrokken collega, chef en leermeester. Hij gelooft in het opleiden van jong talent waardoor jongeren enthousiast worden voor het vak. Daarnaast kijkt hij ook breder en zoekt hij actief naar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Hij helpt ze de juiste stappen te zetten naar een baan. Met zijn kenmerkende positiviteit en gedrevenheid is hij een inspirator voor iedereen. Inmiddels heeft Bertus Friedhoff binnen De Horeca Groep al tientallen leerlingen begeleid.

Toonbeeld van excellente leermeester 
Ricardo Eshuis, directeur SVH, reikte op de Horecava het Leermeesterlintje uit aan een nietsvermoedende Bertus Friedhoff. Hij vindt hem een toonbeeld van een excellente leermeester: “Ik heb Bertus in 2017 leren kennen tijdens de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. Door zijn toedoen zijn twee bedrijven waar hij via HGL aan verbonden is, doorgedrongen tot de top 10 en is Restaurant City Hall Leiden uiteindelijk in de top 3 gekomen. Zijn overkoepelende visie over opleiding, begeleiding en vakkennis maakt hem tot een excellente leermeester. Hij inspireert zowel de beginnende als de meer ervaren leerling. Hij durft het aan om in één bedrijf verschillende soorten opleidingen in te vullen. Dat is het bewijs dat hij beschikt over goede coachende vaardigheden en weet met passie vakkennis over te dragen. Zo maakt hij het verschil voor de leerlingen. De horeca kan zich gelukkig prijzen met een excellente leermeester als Bertus.”Excellente leermeesters voordragen 
Iedere SVH leermeester in de horeca kan het Leermeesterlintje verdienen door 10 jaar of langer een excellente leermeester te zijn. Werkgevers, collega’s, (oud)leerlingen en docenten kunnen een leermeester voordragen. SVH beoordeelt de voordrachten en gaat na of iemand in aanmerking komt voor het lintje. Om excellente leermeesters extra in het zonnetje te zetten worden toegekende SVH Leermeesterlintjes vaak op horecabeurzen uitgereikt. Maar de uitreiking kan ook op een ander moment. Bijvoorbeeld bij een jubileum of een andere bijzondere gebeurtenis die te maken heeft met de activiteiten van die leermeester.

Over De Horeca Groep  
De Horeca Groep (DHG) bestaat uit verschillende horecaconcepten in Leiden, waaronder stadscafé Van der Werff, restaurant Tabú en The Bishop. Er werken rond de 300 medewerkers. Bertus Friedhoff is sinds september 2007 werkzaam bij DHG als leidinggevende in de verschillende concepten. Sinds 7 jaar gebruikt hij zijn rol als executive chef om DHG positief te laten groeien. Daardoor is het bedrijfsresultaat aanzienlijk verbeterd. 

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.