Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Leermeesterdag tijdens Gastvrij Rotterdam zet eerste stap richting ‘Leermeester Plus’ opleiding

4 sept. 2019

De rol van leermeesters in de horeca omvat steeds meer, aangezien vak, leerlingen en maatschappij continu veranderen. Daarom organiseert Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) samen met FNV Horeca dinsdag 24 september voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Het event staat volop in het teken van ondersteuning, vervolgopleidingen en trainingen voor horeca-leermeesters.

Up-to-date blijven
Karlijn Kneepkens, Coördinator Onderwijs & Opleiding FNV Horeca: “Leermeesters zijn ontzettend belangrijk voor de horeca. Met passie en vakmanschap brengen zij het horecavak over op volgende generaties. Dat levert een grote bijdrage aan gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen. Dat is de basis voor een sterke en gezonde horeca.” Ook wordt volgens SVH en FNV Horeca opleiden en leren op de werkvloer steeds belangrijker om medewerkers binnen de branche te binden en te behouden. Dat leidt tot een verbreding van de rollen en taken van de leermeesters. Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Denk aan het inwerken van nieuwe medewerkers, het trainen van bepaalde expertises en het begeleiden van herintreders of mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Op de Leermeesterdag zetten we een eerste stap voor de zogenaamde ‘Leermeester Plus’ opleiding, die samen met de aanwezige leermeesters en opleiders neergezet gaat worden en in het vroege voorjaar van 2020 van start moet gaan. Op deze manier kunnen we leermeesters nog beter in staat stellen om die bredere rol goed in te vullen.”

Programma
Chef-kok en kookdocent Mounir Toub, bekend van onder andere 24Kitchen en Omroep MAX, verzorgt de opening van de Leermeesterdag en vertelt hoe hij tijdens zijn kooklessen op school de jongste generatie horecamensen coacht en begeleidt. Daarnaast geven SVH erkende opleiders HSN, Picabia Opleidingen en SHO inspirerende workshops over time management, generatie Z en coachen & begeleiden. Ook wordt er aan de hand van actuele stellingen over thema’s rondom het leermeesterschap gediscussieerd. Aan het eind van de dag ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname.

Meer info & aanmelden

Op een rij

  • Voor wie: leermeesters in de horeca
  • Datum: dinsdag 24 september 2019
  • Tijd: 10:00 tot 14:00 uur
  • Inclusief lunch, toegangskaart Gastvrij Rotterdam en afsluitende borrel
  • Locatie: Rotterdam Ahoy
  • Kosten: 15 euro per persoon

Deel dit artikel via

Lees verder

4 jul. 2019
Kom naar de Leermeesterdag 24 september in Rotterdam Ahoy

Tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam (maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019) organiseert SVH samen met FNV Horeca voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag. Chef-kok en kookdocent Mounir Toub, bekend van onder andere 24Kitchen en Omroep MAX, verzorgt de opening van de Leermeesterdag en vertelt hoe hij tijdens zijn kooklessen op school de jongste generatie horecamensen coacht en begeleidt. Daarnaast geven SVH erkende opleiders HSN, Picabia Opleidingen en SHO inspirerende workshops. Op deze manier blijf jij als leermeester helemaal up-to-date! Kom je ook?

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.