Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

JustHoreca Academy van start gegaan met opleiding SVH Kok

15 jan. 2019

Op 14 januari 2019 heeft de eerste lesdag van de JustHoreca Academy plaats gevonden in het VHC Trainings & Experience Center in Oostzaan.

JustHoreca is in 2017 gestart als recruitment/adviesbureau gespecialiseerd in het opzetten, ondersteunen en begeleiden van keukenteams. Vanaf januari 2019 komt daar de JustHoreca Academy bij, een opleiding tot SVH Kok. Het doel van de JustHoreca Academy is het vergroten van vakbekwaamheid in de Horeca. De opleiding is bedoeld voor mannen en vrouwen die al een achtergrond en/of ervaring in de keuken hebben maar (nog) niet geschoold zijn. Voor horecamedewerkers die wel de drive hebben om aan de gang te gaan in een keuken, maar de kans nog niet hebben gekregen om een diploma te behalen. Dit zijn bijvoorbeeld hulpkoks die al een aantal maanden in de keuken staan, maar dit kunnen ook afwassers zijn, die door de krapte op de arbeidsmarkt als hulpkok zijn ingezet.

De opleiding stoomt de kandidaten in 22 weken tijd klaar voor het examen SVH kok. De lessen worden onder andere gegeven door chef-koks die al langer samenwerken met JustHoreca. Dit zijn chef-koks die nog steeds in het werkveld, dicht bij de doelgroep staan en bovendien kennis kunnen overbrengen. De groep leerlingen bestaat uit maximaal 12 personen. Zo houdt JustHoreca de begeleiding persoonlijk. De deelnemers krijgen één volle dag per week les gedurende 22 weken. De dag begint met theorie aan de hand van het lesmateriaal van SVH. Ondersteunende video’s en magazines worden gebruikt en productkennis en warenkennis komen aan bod. Daarna volgt de praktijk. Naast deze lessen organiseert JustHoreca excursiedagen, naar een slager, vishandel of wildplukken in het bos. De examinering en diplomering aan het einde van de opleiding, vindt extern plaats door SVH en is dus branche-erkend.

“Wij geloven, als je als bedrijf investeert in deze medewerkers door hen een goede basisopleiding te geven, dat je team snel naar een hoger niveau kan. In plaats van op zoek gaan naar “nieuwe” geschoolde koks wat tegenwoordig ook een hele uitdaging is. Je brengt namelijk meer kennis in huis, door te investeren in je eigen medewerkers. Hierdoor verbetert je team, gaan de koks dankzij de extra kennis duurzamer met producten om, waardoor het op elk gebied beter wordt in de keuken. En dat zie je ook terug in je kosten. Alles gaat sneller. Daarnaast is het ook een manier om als horecaondernemer te laten zien dat je iemand waardeert en wilt belonen. Je kijkt binnen je organisatie wie je al hebt en waarmee je verder zou willen gaan. Dat proberen wij d.m.v. deze opleiding over te brengen,” aldus Chris van Alphen, co-founder JustHoreca.  

Lees het interview met JustHoreca in ons SVH Magazine 2019 op pagina 34 en 35.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.