Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

18 apr. 2019

Op woensdag 17 april 2019 is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie.  

Meesterproef  
SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense*, Den Bosch), Said Maher (Het Seminar, Zenderen) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Joey de Kruijf af. De commissie kijkt terug op een mooie Meesterproef waarin Joey heeft laten zien wat een vakman, een Meester hij is. "Joey heeft een team om zich heen met enorme kennis en vaardigheden en hij weet met de brigades een beleving te creëren die de gast bij blijft. Niet alleen zijn de wijn-spijscombinaties mooi, ook het aanvoelen van wat de gast wenst en daarop inspelen, is bij Central Park tot een kunst verheven", aldus de commissie.   

Ultieme bekroning 
Na jaren ervaring opgedaan te hebben bij diverse bedrijven waaronder Restaurant Parkheuvel**, Rotterdam, waar Joey de Meesterproeven van drie verschillende collega’s meemaakte, deed Joey ook ervaring op over de grens in diverse settingen zoals Cyprus, Schotland en Hong Kong. Werkbezoeken aan verschillende wijngebieden in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika, Canada, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland verrijkten zijn kennis van wijn-spijscombinaties en brachten hem bovendien respect voor de cultuur, de etnische achtergronden van het land en de lokale bevolking. 

"Het behalen van de SVH Meestertitel is de ultieme bekroning op mijn carrière zowel binnen Central Park als binnen de gastronomie. Gastronomie is, kort en bondig gezegd, mijn leven, mijn ziel, mijn zaligheid. Gastronomie is voor mij een levenskunst: de combinatie van fine-dining en warme, respectvolle en discrete benadering naar de gast toe; de kunst van het verleiden door het aansturen van een goed opgeleide zwarte brigade," aldus de kersverse SVH Meestergastheer.

SVH Meestertitels  
Nederland heeft op dit moment 292 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen. Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de app SVH Meesterzoeker.  

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.