Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Gratis horecaopleiding met baangarantie voor kansrijke jongeren Haagse Schilderswijk

8 apr. 2021

Het Leerwerkcentrum Julianakerk start op maandag 12 april een nieuw project genaamd Juliana Plaza. Kansrijke jongeren onder de 21 jaar en woonachtig in Den Haag die graag in de horeca willen werken kunnen zich aanmelden voor de gratis aangeboden horecaopleiding inclusief diploma en baangarantie. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) neemt deel in dit maatschappelijke project, onder andere door het lesmateriaal Medewerker fastservice gratis aan te bieden voor deze eerste opleiding.

Het lesprogramma
Het lesprogramma duurt 12 weken waarin elk onderdeel van de hedendaagse horeca aan bod komt. De kandidaten worden begeleid d.m.v. klassikale lessen, digitale lessen en doen daarnaast verschillende bedrijfsbezoeken. Atalay Celenk, initiatiefnemer van Leerwerkcentrum Julianakerk en sociaal ondernemer: “Jongeren die aan het begin van hun carrière staan maken met deze opleiding en begeleiding een vliegende start. Als ze bereid zijn om zichzelf te ontwikkelen en te groeien gaan we aan de slag om hen te coachen en hun talenten te ontwikkelen. Op deze manier iets terug kunnen geven aan de stad waar ik ben opgegroeid en jongeren deze unieke kans te bieden, zeker in deze tijd, is fantastisch. We hebben met ruim 12 sociale partners ons hard gemaakt om deze jongeren, ondanks de coronacrisis, geen valse start te geven van hun carrière en juist perspectief te bieden voor de toekomst.”

De jongeren uit de wijken Schildersbuurt en Transvaalwijk worden opgeleid om in de fastservice aan de slag te gaan. Ricardo Eshuis, directeur SVH: “De samenwerking met de bedrijven in de wijken is goud. Zo kunnen zij samen met Juliana Plaza iets doen voor de jongeren die een kans verdienen. Met het SVH diploma voor Medewerker fastservice op zak, ben je een echte alleskunner binnen een (fastservice)horecabedrijf. De horeca is een van de leukste branches en gaaf om in te werken. We stellen ons online lesmateriaal ter beschikking en passen het specifiek voor de opleiding van Juliana Plaza op maat aan. Zo kijken we naar het type bedrijf waar de kandidaten aan de slag gaan en personaliseren op basis daarvan het lesmateriaal voor dit project. De opleiding wordt afgesloten met het SVH-examen en kandidaten die slagen ontvangen het diploma SVH Medewerker fastservice.”

De opleider
De Gastvrijheidscoach verzorgt de 12 weken durende opleiding. Zij starten op maandag 12 april met een klas van 12 jongeren uit de stad. Op basis van het nieuwste lesmateriaal van SVH hebben zij een uniek lesprogramma samengesteld. Patrick Treichl, De Gastvrijheidscoach: “We stomen de jongeren klaar tot allround horecamedewerker. Met een branche-erkend SVH diploma op zak zullen ze begeleid worden naar een baan in de Haagse horeca mét baangarantie. Het lesprogramma stemmen we af op de kandidaat en het bedrijf waar ze straks aan de slag gaan. Het mooie aan deze opleiding is dat de basis voor iedereen hetzelfde is maar we de mogelijkheid bieden het te personaliseren aan de hand van de individuele wensen en het soort bedrijf waar ze straks aan de slag gaan. Extra mooi is dat de deelnemers een baangarantie hebben na het afronden van de opleiding.”

Breed draagvlak
Het initiatief van Juliana Plaza kan op veel draagvlak rekenen van sociale partners die het initiatief niet alleen omarmen maar ook mede mogelijk maken. Aan het initiatief zijn de volgende sociale partners verbonden: Rabobank Regio Den Haag, MKB Den Haag, Den Haag Werkt, gemeente Den Haag, Zebra Welzijn, Podium Juliana, het Ondernemershuis, SVH, Gastvrijheidscoach en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Haag. Ook vanuit het onderwijs wordt het initiatief toegejuicht, waar tevens de volgende praktijkscholen ook leerlingen voor het programma aanmelden: de Einder, inspecteur de Vriesschool, Pleysier College Oosterbeek.

Aanmelden
Jongeren die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden door te bellen met Leerwerkcentrum Julianakerk via 06 41 22 18 12 of door een mail te sturen naar info@julianaplaza.nl met daarin naam, woonplaats en telefoonnummer.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.