Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Een voorbeeld voor leermeesters en SVH Meesterkoks: SVH Meesterkok Ben van Beurten ontvangt koninklijke onderscheiding

26 apr. 2021

Een voorbeeld voor leermeesters en SVH Meesterkoks: SVH Meesterkok Ben van Beurten heeft vandaag, in het bijzijn van zijn vrouw Elly en vele kijkers via de livestream, een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen! De onderscheiding werd uitgereikt door de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema op het Stadhuis te Amsterdam.

In 2020 was het alweer 40 jaar geleden dat Ben zijn titel SVH Meesterkok behaalde. SVH en velen in de Nederlandse horeca zijn Ben dankbaar voor zijn jarenlange inspanningen. Jonge mensen hebben opleiders en coaches als Ben nodig om hun toekomst vorm te geven. De Nederlandse horeca mag zich gelukkig prijzen met professionals als SVH Meesterkok Ben van Beurten. Ben van Beurten: "Ik ben er stil van. Wat ontzettend fijn en bijzonder dat zoveel mensen mij dit gegund hebben. Waar al dat roeren in de pan toe kan leiden!" Burgemeester Halsema zei daarop: "Het is wel wat meer dan roeren in een pan!" Ben mag zich nu officieel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. 

Enorme inspanning voor jongere generatie
Ben heeft zich gedurende zijn hele carrière continu ingespannen om jongere generaties te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun carrière. Zowel vanuit zijn professie en carrière als in zijn vrije tijd. De verschillende ondersteuningsbrieven van tal van partijen uit de Nederlandse horeca geven hierin slechts een beperkt inkijkje in alles wat Ben voor het brede vakgebied heeft gedaan.

Grote liefde voor het algmene horecabelang
Ben was leermeester, coach en mentor van velen die succesvol in de horeca werden. In Nederland en in de overzeese gebiedsdelen. In zijn vrije tijd vervulde Ben tal van onbezoldigde (bestuurs)functies. Kenmerkend voor Ben is een grote liefde voor het vakgebied, voor jongere generaties en voor het algemene horecabelang. Nooit opvallend of prominent aanwezig. Ben werkt achter de schermen, dienstverlenend en met een grote mate van bescheidenheid.

Ben, nogmaals bedankt voor jouw jarenlange en tomeloze inzet en betrokkenheid. Een verdiend erelint!

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.