Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Cursus Basis ijsbereider van IJscentrum Wageningen nu branche-erkend

10 sept. 2018

Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt en jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? De cursus ijsbereider van het IJscentrum in Wageningen is sinds september 2018 branche-erkend. Het IJscentrum en SVH werken vanuit dezelfde visie: opleiden om de branche professioneler en vakbekwamer te maken. De titel van SVH Meesterijsbereider is de hoogste titel die een ijsbereider kan behalen. Dragers van deze titel laten tijdens de meesterproef zien dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied.

Het Ambachtelijk IJscentrum is de branchevereniging van de ambachtelijk ijsbereiders en verkopers. Zij streven hierbij onder andere naar professionalisering van de branche. Door de ijsbereider van de juiste kennis, kunde en vaardigheden te voorzien is men in staat om op een professionele en deskundige wijze te werken. Dit wordt mede gerealiseerd door het verzorgen van vakkundige opleidingen, workshops en cursussen. Maar ook het organiseren van vakwedstrijden en netwerkevenementen waar de ondernemers kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Na het behalen van de cursus mogen de deelnemers zich basisijsbereider noemen. Na de opleiding kunnen de cursisten met verschillende typen machines werken en zelfstandig ijs maken. Daarnaast hebben ze basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur. Tevens wordt er ook beoordeeld op wat voor wijze het ijs wordt gepresenteerd. 

De visie van het Ambachtelijk IJscentrum sluit goed aan op de kerndoel van SVH namelijk: ‘’ Het vergroten van de vakbekwaamheid in de branche als geheel en van individuele medewerkers in het bijzonder.’’ SVH geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca en waarborgt de kennis door het afnemen van examens. Hierbij dragen we bij aan het vergroten van de professionalisering binnen de branche en een aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven. 

De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen bevat een aantal normeringen die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling waarborgt. De erkenning van een horecaopleiding is geldig voor drie jaar en vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleiding plaats.  

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.