Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Migratie BPV2 (SVH) naar Praktijkbeoordelen.nl (Examenwerk)

1 feb. 2017

Op 15 oktober 2016 hebben SVH en Examenwerk bericht dat de WDH en WDFD in overleg met SVH besloten heeft om alle digitale handboeken van de kwalificatiedossiers tot 2015 volledig beschikbaar te maken via Praktijkbeoordelen.nl (voorheen: Digitaal Beoordelen in de praktijk).

De digitale handboeken voor de kwalificatiedossiers vanaf 2015 worden door Examenwerk ontwikkeld en uitgegeven. De reden om de handboeken beschikbaar te maken in Praktijkbeoordelen.nl is gelegen in het feit dat  het digitale handboek van SVH (BPV2) niet meer wordt doorontwikkeld en scholen graag voor alle studenten gebruik willen maken van de extra functionaliteiten die Praktijkbeoordelen.nl biedt. Bovendien is het voor de leermeesters ook fijn als er zo snel mogelijk één systeem is in plaats van twee systemen naast elkaar.

Op basis van deze overwegingen is het BPV2-systeem op 1 januari 2017 dichtgezet. Nu is er in de tussentijd enige onduidelijkheid ontstaan omdat er geen licenties meer gekocht konden worden per 1 januari 2017 via SVH en er geen nieuwe periodes meer aangemaakt konden worden. In overleg met de WDH en Examenwerk is besloten dat SVH de licenties en het BPV2 systeem volledig beschikbaar stelt tot 1 juli 2017. Scholen die nu dus nog met BPV2 werken kunnen dit tot 1 juli 2017 blijven doen. Ons advies is om niet te wachten tot 1 juli maar zo snel mogelijk de overstap te maken naar Praktijkbeoordelen.nl. Daarnaast is het verstandig om nieuwe studenten direct in Parktijkbeoordelen.nl te laten beginnen. Wij verzoeken u om contact op te nemen met Examenwerk via info@examenwerk.nl om de eerste stappen te nemen voor een soepele overgang.

Wat gebeurt er na 1 juli?

SVH is dan geen eigenaar meer van het systeem waardoor het BPV2 systeem op slot zal gaan. Wij adviseren om zo snel mogelijk over te stappen naar Praktijkbeoordelen.nl. Ook als er nog periodes open staan is het mogelijk om over te stappen naar Praktijkbeoordelen.nl. Hiervoor kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met Examenwerk via info@examenwerk.nl.

Hoe kan ik overstappen naar Praktijkbeoordelen.nl?

Als u de gegevens van uw school wilt overzetten doet u een aanvraag via info@examenwerk.nl waarin u duidelijk aangeeft per wanneer de overzetting naar Praktijkbeoordelen.nl moet plaatsvinden. Er zal eerst een analyse worden gemaakt van uw omgeving om in kaart te brengen of u direct kunt overstappen. Na akkoord wordt dit in gang gezet. Het testen en overzetten van alle gegevens zal ca. 3 tot 8 uur in beslag nemen. De datum voor overzetten gaat in goed overleg tussen u en Examenwerk. Na de overgang informeert Examenwerk u en kunt u in Praktijkbeoordelen.nl aan de slag.

Wat is het belang van een snelle overgang?

- In Praktijkbeoordelen.nl zitten meer functionaliteiten (zoals het overnemen van een ingevulde omschrijving bedrijf bij het aanmaken van een nieuwe praktijkperiode in hetzelfde bedrijf, het uploaden van bewijsmateriaal en het doorontwikkelen van de kwalificerende omgeving) dan in BPV2.
- BPV2 wordt niet meer doorontwikkeld en ondersteund, Praktijkbeoordelen.nl van Examenwerk wel.
- Examenwerk organiseert gebruikersbijeenkomsten en ondersteunt bij het gebruik. SVH doet dat niet (meer).
- Het is voor leermeesters en docenten lastig om met twee verschillende systemen naast elkaar te werken.

Wat betekent de overgang precies?

De overgang betekent dat de inhoud van de boeken van de crebo’s van de dossiers tot 2015 sinds 1 november 2016 ook beschikbaar is in Praktijkbeoordelen.nl van Examenwerk. Dat wil zeggen:

  • kerntaken
  • werkprocessen
  • beoordelingscriteria
  • bpv-opdrachten
  • servicedocumenten (zoals techniekenlijsten) 

Mijn studenten hebben een licentie aangeschaft bij SVH en ik stap over naar Praktijkbeoordelen.nl. Krijgt de student nu geld terug van SVH?

Nee. Examenwerk en SVH hebben afspraken gemaakt over de verrekening van de kosten achter de schermen. De student krijgt precies waarvoor hij heeft betaald: de beschikking over een digitaal handboek bpv. Hij logt alleen in via een andere URL.

Kan ik nog wel papieren bpv-handboeken (laten) aanschaffen bij SVH?

SVH blijft voorlopig nog uitgever van de papieren bpv-handboeken voor de dossiers tot 2015. Voor de nieuwe dossiers zal in overleg met WDH en op basis van de marktvraag worden bepaald of er voor de nieuwe kwalificatiedossiers papieren bpv-handboeken worden uitgeven.

Ik heb nog meer vragen, waar kan ik terecht?

Voor al uw vragen kunt u terecht bij info@examenwerk.nl.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.