Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Wijntraining Online Basis als eerste wijnopleiding SVH-erkend

13 jan. 2017

Op donderdagmiddag 12 januari 2017 heeft Wijntraining Online (WTOL) op de Horecava het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar opleiding Wijntraining Online Basis, die opleidt voor het examen SVH Wijn 2. Het is de eerste wijnopleiding in Nederland die erkend is volgens de vernieuwde SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen 2016.

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen 2016 van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: “Wijntraining kan voor een belangrijk deel online. Het proeftechnische deel moet echt in de praktijk gebeuren. Daar zat voor deze opleider de uitdaging. De leermethode van WTOL is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorziet deze opleider in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid naar het examen SVH Wijn 2.”

Wijntraining Online gebruikt unieke leermethodes, Serious game learning en Blended Learning, oftewel leren door vermaak in combinatie met praktijktraining. Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de nieuwe SVH Wijnexamens.

Wijntraining Online directeur Ruud Weterings: “Het is onze ambitie om al onze cursussen en opleidingen te laten toetsen en te erkennen door SVH, zodat werkgevers en leerlingen een goede kwalitatieve keuze kunnen maken voor een op de praktijk gerichte wijnopleiding die geschikt is voor de horeca. In de afgelopen jaren is onze aanpak een succesformule gebleken voor vele studenten van middelbare scholen, verschillende hotelketens en wijnimporteurs."

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.