Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Wilco Berends geïnaugureerd tot 146ste SVH Meesterkok

26 mrt. 2018

Op maandag 26 maart is Wilco Berends, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Onder grote belangstelling van een groot aantal SVH Meesterkoks, familie, vrienden, zakelijke relaties en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Wilco het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels. Zij lichtte de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf, iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef de rode draad is”.  

Collega’s 

SVH Meesterkok Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) blikte terug op de Meesterproef die Wilco heeft afgelegd op 15 februari 2018. De proef, die Kuipers samen met SVH Meesterkok Marc van Gulick, Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag en Hanneke Westland afnam, beschouwde hij als een kroon op het werk van Berends. De commissie kreeg die dag een aantal mooie gerechten te proeven die de Meesterwaardigheid van Berends onderstreepten.   

Berends heeft SVH Meesterkok André van Doorn van Kasteel Heemstede* in Houten, de leermeester die hem altijd bijgebleven is, gevraagd om hem te inaugureren tot 146ste SVH Meesterkok. Voor beiden een bijzonder moment. Van Doorn vertelde dat hij Berends als leerling zo’n 25 jaar geleden leerde kennen en dat er een vriendschap is ontstaan. ‘’Ik ben trots op wat jij en Caroline samen bereikt hebben bij de Nederlanden. Maar bovenal ben ik er trots op dat jij mij gevraagd hebt jou te inaugureren’’, aldus Van Doorn.  

SVH Meesterkoksmes

Tot slot ondertekende Wilco zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het eerste officiële SVH Meesterkoksmes. Hiermee start SVH een nieuwe traditie; elke SVH Meesterkok krijgt bij zijn inauguratie een bijzonder mes dat hem elke dag dat hij zijn vak uitoefent, herinnert aan de opdracht die je als SVH Meester mee krijgt: het inspireren van de nieuwe generatie. 

Berends mag zich nu officieel SVH Meesterkok noemen. "Zonder mijn vrouw Caroline en het team had ik hier vandaag niet gestaan. Ik wil hen ontzettend bedanken. Onze droom is het doorgeven van dit mooie vak aan toekomstige kok en gastheren/- vrouwen." Een speciaal woord van dank had Berends voor zijn sous-chef Franko Ferreri, die de rust en continuïteit in de keuken goed bewaart en bewaakt en het hele proces richting de Meesterproef mede heeft gecoördineerd.  

Bekijk hieronder de beelden van de inauguratie.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.