Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Wilco Berends gaat voor goud

16 feb. 2018

Op donderdag 15 februari is Wilco Berends (45), chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Wilco bekroont zijn carrière met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

Meesterproef

De Meesterproef van Wilco Berends werd afgenomen door SVH Meesterkoks Marc van Gulick van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn onder de indruk van de 146ste SVH Meesterkok en zijn bedrijf. ‘’De Nederlanden is een Meesterlijke plek aan de Vecht waar Wilco met zijn team de klassieke keuken echt goed weet uit te voeren. De verschillende bereidingen van langoustines en oesters zijn meesterlijk te noemen. Het team is een hecht team dat je het warme gevoel geeft dat je thuis komt,’’ aldus de commissie.

Kroon op zijn werk

Wilco Berends ziet het behalen van de SVH Meestertitels als een kroon op zijn werk als chef-kok. Als leerling keek hij op naar de SVH Meesterkoks waarvoor hij werkte. Na zijn opleiding vervolgde Wilco zijn carrière bij onder andere Restaurant Merlet* in Schoorl en de Hoefslag* in Bosch en Duin. Ook liep hij verschillende stages bij verschillende sterrenzaken in België en Londen en kookt hij wereldwijd als gast chef-kok. In juni 2001 maakte Wilco de overstap naar Restaurant De Nederlanden* in Vreeland waar hij sinds 2008 naast chef-kok ook mede-eigenaar van het hotel en restaurant is. Sinds 2012 is Wilco samen met zijn vrouw Caroline eigenaar van het hotel-restaurant. “Het behalen van deze titel is een mooie mijlpaal, de manier om ons mooie vak verder uit te dragen en door te geven aan de nieuwe generatie. Ik ben enorm blij met het behalen van deze titel.’’

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.