Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station wint Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016

10 jan. 2017

Dinsdag 10 januari is DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station bekroond tot winnaar van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 op de Horecava. 

De jury was enorm te spreken over de hoge kwaliteit van de top 3, toch was de commissie unaniem over de keuze van de winnaar: “Verrassend om te zien hoe een groot bedrijf als dit toch zo’n persoonlijk management voert. Elke medewerker telt en ontvangt ruimte om zichzelf te ontwikkelen in deze internationale onderneming. Bijzonder ook om te zien dat elke arbeidspositie een dubbele dekking heeft, leerlingen en medewerkers worden hierdoor gestimuleerd meerdere vaardigheden te ontwikkelen”, aldus de commissie Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca. Voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis: “De sterke visie van DoubleTree was van het management tot aan de leerling voelbaar! Het systeem van opleiden en leren zit zo ingebakken in de organisatie, dat dit niet afhankelijk meer is van een paar leermeesters, maar structureel is ingebed.”

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, leermeester bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station is heel trots op het behalen van deze titel: “Als SVH Meester vind ik het vak doorgeven aan de volgende generatie het belangrijkste en hoe komt dit beter tot z'n recht dan met deze titel. Ik ben heel erg trots!”

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station ontving naast de award, een opleidingsbudget van € 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

Goed Proeven in Arnhem werd tweede in de verkiezing en ’t Feithhuis in Groningen behaalde de derde plaats. Zij ontvingen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-. “In de top 3 viel het sociaal werkgeverschap op dit jaar, elke leerling heeft recht op een arbeidsplek in deze mooie branche”, aldus de commissie. De bedrijven slagen erin om een goed werkklimaat neer te zetten binnen de geldende wet- en regelgeving, met ruimte voor individuele ontwikkeling. Dat blijkt onder andere uit de teamsamenstelling in de bedrijven waar menig medewerker al langer dan zes jaar werkt.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.