Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

1000ste SVH Leermeester van 2017

5 dec. 2017

Medio oktober heeft SVH een mijlpaal bereikt. We mochten de 1000ste SVH Leermeester van 2017 verwelkomen. We lieten deze gebeurtenis niet stilletjes aan ons voorbij gaan. SVH ging langs om deze kandidaat te verrassen en in het zonnetje te zetten. 
Hieronder stellen we deze leermeester voor. 

Leanne Spee, 1000ste SVH Leermeester van 2017

Ik ben Leanne Spee, 28 jaar en werk nu bijna één jaar bij Café Vermaat in het Rijksmuseum. Het is eigenlijk wel grappig hoe ik hier beland ben. Ik heb namelijk Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd en werkte daarnaast in de keuken bij een restaurant. Dat beviel me eigenlijk best wel, zo goed dat ik daar gebleven ben. Uiteindelijk ben ik als Zelfstandig werkend kok hier bij Café Vermaat Rijksmuseum terecht gekomen en inmiddels heet mijn functie sous-chef.

Waarom ben je leermeester geworden?
De cursus Leermeester werd mij aangeboden vanuit het bedrijf. Ze waren ook wel toe aan een gediplomeerd leermeester. Ik heb de opleiding bij branche-erkende opleider Picabia gevolgd en vond het erg waardevol. De opleider was heel leuk en ik was met een heel divers gezelschap.

Waarom werk je graag met leerlingen?
Ik hou ervan om met mensen te werken en om kennis over te brengen. Ik werk nu al een tijd in de keuken waar je eigenlijk veel met je handen bezig bent. Ik merkte dat ik naast het koken ook weer bezig wil zijn met m’n hersenen. Blijven groeien is belangrijk en dat doe ik nu op deze manier. Je hebt veel verschillende soorten leerlingen en iedereen heeft zijn eigen manier op informatie op te slaan of te verwerken. Dat leer je ook heel goed tijdens de opleiding. Hier moet je goed mee om kunnen gaan. Lekker blijven leren dus!

Helpt het diploma jou in je coaching? 
Jazeker! Heel erg. Het was zoals gezegd heel waardevol en heb veel praktijkvoorbeelden gezien en rollenspellen gespeeld. De opleiding geeft je handvatten om hoe om te gaan met bepaalde leerlingen en situaties.  

Hoeveel leerlingen hebben jullie en komen jullie makkelijk aan leerlingen? 
In januari beginnen we weer met een groep leerlingen. De bediening gaat meestal wel makkelijker dan de keuken. Daar staan we met 6 leerlingen tegenover 2. Maar goed, in de bediening staan natuurlijk altijd meer mensen dan in de keuken. 

Hebben jullie een opleidingsplan? 
Ja, we werken met een opleidingsplan. Ze hebben ook echt een opdracht waaraan ze werken en elke 10 weken vindt er een gesprek plaats. Natuurlijk komt dit ook vaak al mee vanuit scholen, zij hebben zelf al een opleidingsplan en persoonlijk ontwikkelingsplan waaraan wij dan meewerken. 

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.