Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Arbeidsmarktonderzoek 2017

22 nov. 2017

Het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidingsbehoefte Horeca’ (Arbeidsmarktonderzoek 2017 SVH en KHN) van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN dat medio oktober 2017 is verschenen, biedt het nodige inzicht in wat al langer werd gezegd: er is een tekort aan vakbekwaam personeel in de horeca. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken, hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn en wat voor oplossingen dat vergt.

Voorheen werd dit onderzoek door het Bedrijfschap Horeca en Catering gedaan. Sinds het laatste onderzoek in 2013 is er geen nieuw onderzoek meer geweest. De bedrijfschappen zijn inmiddels opgeheven. SVH en KHN hebben nu de verantwoordelijkheid op zich genomen om arbeidsmarktonderzoek weer op te starten. De uitkomsten worden gedeeld met de branche.

SVH en KHN maken zich hard voor branche-erkende diploma’s. In het voorjaar van 2018 zal er met opleiders en andere belanghebbenden een ronde tafel gestart worden om de mogelijke oplossingen uit te werken met als doel meer brancheopleidingen te organiseren. Hierdoor moeten er meer mensen met een vakbekwaamheidsdiploma in de horeca aan de slag kunnen.

Bekijk hier het hele rapport en lees hier de volledige toelichting bij het rapport.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.