Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Je kunt het SVH Diploma Leermeester behalen door drie examens succesvol af te leggen: het examen Leermeester Theorie, het examen Leermeester Coachen & Begeleiden en het examen Leermeester Portfolio. Het examen Leermeester Theorie kun je als computerexamen of als mondeling examen afleggen.

Certificaat of diploma
Als je geslaagd bent voor een van de examens, ontvang je een SVH Certificaat Leermeester. Heb je alle drie de examens gehaald, dan ontvang je automatisch het SVH Diploma Leermeester. Het SVH Certificaat Leermeester is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook de overige certificaten SVH Leermeester behaald moet hebben om het SVH Diploma Leermeester te krijgen. Is je SVH Certificaat Leermeester niet meer geldig, dan moet je opnieuw examen afleggen.

Het SVH Diploma Leermeester is ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en wordt erkend door alle belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer.

Exam in English
Please note: If you don't speak Dutch and you want to take the exam in English, keep in mind that it’s not possible to take the exam without enrolling in a course or educational programme. If you want to take the exam, contact one of our advisors.

Lees meer Sluiten
Cursus incl. examen
Branche-erkende opleidingen

Om je goed voor te bereiden op de examens Leermeester adviseren we je om een cursus te volgen met aansluitend een examen bij een branche-erkende opleider.

Kies opleider
Computerexamen
Leermeester Theorie

Je kunt het computerexamen op meerdere locaties in Nederland doen.

Maak een afspraak
Computerexamen
Mentor in the Hospitality Industry Theory (Engels)

Je kunt het computerexamen op meerdere locaties in het Engels doen.

Maak een afspraak
Mondeling examen
Leermeester Theorie

Doe je het examen liever mondeling of heb je moeite met (begrijpend) lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen in het Nederlands doen.

Maak een afspraak
Mondeling examen Engels
Leermeester Theorie Engels

Doe je het examen liever mondeling of heb je moeite met (begrijpend) lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen in het Engels doen.

Maak een afspraak
Portfolio
Leermeester Portfolio

Dit examen bestaat uit het maken en inleveren van een volledig praktijkopleidingsplan, inclusief een bedrijfs- en leerlingprofiel.

Maak een afspraak
Coachen en Begeleiden
Leermeester Coachen en Begeleiden

Bij dit examen moet je in een rollenspel aantonen dat je in staat bent om een manuele of communicatieve vaardigheid aan te leren aan een leerling.

Maak een afspraak
Demovragen
Leermeester Theorie

Wil je een indruk krijgen van de vraagstelling en het taalniveau van het examen SVH Leermeester Theorie? Dan kun je alvast oefenen met een aantal demovragen.

Demovragen
Hoe schrijf ik mij in voor een examen?

Dat hangt af welk examen je wenst af te leggen:
Wil je het computerexamen Sociale Hygiëne doen? Dan kun je hier kiezen uit verschillende aanbieders van computerexamens.

Op deze website kun je je voor alle overige examens inschrijven, waaronder de mondelinge- en praktijkexamens en (voor opleiders) verschillende project- en beroepsexamen.

Op welke manieren kan ik een theorie-examen doen?

Je kunt op verschillende manieren theorie-examen doen, namelijk:

  • via de computer;
  • na afloop van een cursus;
  • mondeling (Sociale Hygiëne, Horecaportier en Leermeester).

De computerexamens Sociale Hygiëne worden niet door SVH zelf afgenomen. Je kunt hier kiezen uit verschillende aanbieders van computerexamens, elk met eigen afnamelocaties. Je kunt zelf de locatie, de datum, taal en de tijd van het computerexamen kiezen.

De overige computerexamens voor Horecaportier en Leermeester vinden plaats op een van de 8 locaties in Nederland. Je kunt zelf de locatie, de datum en de tijd van het computerexamen kiezen. Deze computerexamens worden afgenomen in het Nederlands. 

Er zijn mondelinge examens voor Sociale Hygiëne, Horecaportier en Leermeester, deze vinden plaats in Zoetermeer. De mondelinge examens worden afgenomen in het Nederlands, echter bij Sociale Hygiëne is er ook de mogelijkheid om het mondeling examen in het Engels te doen of in je eigen taal met tolk.

Ook kun je een cursus of opleiding bij een van de opleidingsinstituten volgen. Het examen wordt dan aansluitend op de laatste cursusdag door SVH afgenomen. Het opleidingsinstituut meldt je aan voor het examen. Bekijk hier alle branche-erkende opleidingen.

Om je voor te bereiden op het examen Sociale Hygiëne kun je een theorieboek en/of het examentrainingsboekje bestellen. Als je je hebt ingeschreven bij één van de opleidingsinstituten, zorgt deze opleider doorgaans voor het lesmateriaal.

Kan ik een aangepast examen doen?

Ben je in het bezit van een officiële dyslexieverklaring? Dan kan SVH je ook de volgende aanpassingen aanbieden:

  • een aanpassing in de lay out van het examenmateriaal: de examenopgaven worden vergroot weergegeven 
  • een verlenging van de examentijd met maximaal 15 minuten

Wil je deze aanpassingen op je examen aanvragen? Vraag dit dan ten minste tien werkdagen vóór het examen aan door een mail te sturen naar examenorganisatie+svh+nl. Gaat het om een computerexamen Sociale Hygiëne, dan kun je je verzoek sturen naar een van de aanbieders.

Is het SVH examen inclusief leermiddelen?

Nee. Examens en boeken dienen apart in de webshop besteld te worden.

Mijn werkgever wil betalen voor mijn examen. Hoe moet ik mij dan inschrijven?

Wil je een computerexamen Sociale Hygiëne bestellen? Dan kun je hier kiezen uit verschillende aanbieders van computerexamens. Op de site van de aanbieder kun je ook lezen hoe de betaling in zijn werk gaat.

Op deze website kun je je voor alle overige examens (incl. de mondelinge examens Sociale Hygiëne) inschrijven. Je dient zelf een account aan te maken met jouw persoonlijke gegevens en je eigen e-mailadres. Met dit account bestel en betaal je zelf het examen door middel van een iDEAL betaling. Tijdens het bestellen kun je de bedrijfsgegevens invoeren zodat deze op de factuur worden vermeld.

 

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.