Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH Praktijkbewijzen

SVH Praktijkbewijzen zijn branche-erkende certificaten die aantonen welke praktische vaardigheden leerlingen of lerende medewerkers beheersen doordat zij deze laten zien in praktische prestaties.

Een SVH Praktijkbewijs kent de Leermeester+ toe aan een medewerker of leerling die aan vastgestelde criteria voldoet voor de beheersing van een specifieke vaardigheid. Denk bijvoorbeeld aan ’bakken in de pan’. Als alle praktijkbewijzen voor een bepaald vakgebied zijn behaald, kan het bijbehorende SVH branchediploma worden aangevraagd. Maar ook medewerkers die het niet lukt om een diploma te halen, kunnen aan de hand van hun behaalde praktijkbewijzen laten zien wat ze in huis hebben en zijn op die manier van waarde voor een bedrijf. Het is al mogelijk om met praktijkbewijzen te werken in de richting van keukenassistent (KAS) of bedieningsassistent (BAS). Op termijn komen er meer rollen en functies bij. Het gaat uitsluitend om rollen en functies voor de branche. De SVH Praktijkbewijzen leiden alleen tot SVH Branchediploma’s maar leiden niet tot reguliere mbo-diploma’s voor niveau 2, 3 of 4. Met de praktijkbewijzen kun je door te leren en werken in de praktijk zonder examen een branchediploma behalen.

Voor wie zijn SVH Praktijkbewijzen?

  • Medewerkers die graag leren in de praktijk en daarvoor gewaardeerd en gediplomeerd willen worden.
  • Mensen zonder relevante werkervaring (zij-instromers) die de Leermeester+ stapsgewijs door het werk leidt, zodat zij vakbekwaam worden op de werkvloer.
  • Iedereen die, om wat voor reden dan ook, geen regulier opleidingstraject kan volgen maar meer praktijkgericht is.

Heb je het diploma SVH Leermeester+ behaald, vraag dan je Registratie SVH Leermeester+ aan om met de SVH Praktijkbewijzen aan de slag te gaan. Om de registratie in het register voor SVH Leermeester+ te verlengen, moet de SVH Leermeester+ elke 3 jaar verschillende nascholingsactiviteiten doen. Werk je al met Werkstap maar ben je nog niet in het bezit van een Diploma Leermeester+? Vraag dan een SVH Diploma Leermeester+ o.b.v. Werken met Werkstap aan.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.