Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Bezwaar aantekenen

Ben je afgewezen voor een examen en wil je bezwaar aantekenen tegen het resultaat van jouw examen? 

Als je het niet eens bent met het resultaat van jouw examen, dan kun je uitsluitend in het Nederlands bezwaar aantekenen tegen het examenresultaat door het aanvragen en betalen van dit bezwaar. Wij kunnen alleen volledig ingevulde bezwaren in behandeling nemen. Je bezwaar wordt alleen in behandeling genomen als je het bezwaar binnen zes weken na bekendmaking van je examenresultaat hebt ingediend. Hierbij geldt de datum op je resultaatbrief als de datum waarop je examenresultaat bekend is gemaakt. Wanneer je na deze periode alsnog een bezwaar indient, dan kun je geen aanspraak maken op restitutie van het door jouw betaalde bedrag.

Let op: 

  • Deze aanvraag is strikt persoonlijk: je kunt alleen voor een examen wat je zelf hebt afgelegd een bezwaar indienen.
  • Bij het aantekenen van een bezwaar is het van groot belang dat je in het veld Examen en examendatum invult voor welk examen en welke examendatum je bezwaar aantekent. In dit veld beschrijf je zo nauwkeurig mogelijk op basis van welke inhoudelijke argumenten je meent dat het resultaat van jouw examen onjuist is vastgesteld.
  • Je kunt je aanvraag voor een bezwaar tot 14 dagen na bestelling kosteloos annuleren, tenzij jouw bezwaar al is verwerkt (hiervan ontvang je een e-mail) en daarmee de dienst verleend is. Na 14 dagen is jouw bestelling definitief en kun je geen aanspraak maken op restitutie van het door jouw betaalde bedrag.
  • Voor de afhandeling van je aanvraag hebben wij een kopie van je geldig legitimatiebewijs nodig. Dit bestand mag maximaal 2MB groot zijn. Zorg dat je een veilige kopie maakt van je legitimatiebewijs! (let op: alleen burgerservicenummer doorstrepen).
  • Na het volledig invullen van de aanvraag kun je deze versturen naar de Examencommissie (EC) door op de knop ‘Winkelwagen’ te klikken en de bestelling te betalen en verder af te ronden.
  • Uiterlijk binnen acht weken na ontvangst van je bezwaar zal de Examencommissie schriftelijk antwoorden op je bezwaarschrift.
Lees meer Sluiten
€ 145,00
*
Kopie geldig legitimatiebewijs*
Extensies toegestaan: .pdf, .png, .jpg, .jpeg
Kopie van het diploma of overige documenten
Extensies toegestaan: .pdf, .png, .jpg, .jpeg
Examen en examendatum*

Het geheime ingrediënt dat ben jij.