Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 4 september is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 5 september staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Als Zelfstandig werkend kok heb je, naast de uitvoerende werkzaamheden als kok, ook te bepalen wat er op de menukaart komt te staan. Natuurlijk is dit in overleg met je collega’s. Je hebt wel al wat ervaring, dus help je nieuw personeel of leerlingen met hun werkzaamheden juist uit te voeren. En de naam zegt het al: je werkt zelfstandig. Je plant zelf hoe en wanneer je de werkzaamheden uitvoert. Je begeleidt en bewaakt de rol van hulpkrachten. Daar ben je dan ook verantwoordelijk voor.
Daarnaast heb je een vaktechnisch corrigerende/ begeleidende/ instruerende/ aansturende/ adviserende rol. Dit in verband met de begeleiding van (lerende) medewerkers op een uitvoerend niveau. Ook vervul je een planningsrol en een uitvoerende rol. Afhankelijk van de formule van het bedrijf, draag je zelf de verantwoordelijkheid voor de uitgevoerde werkzaamheden en voor de resultaten daarvan. Ook heb je een informatieve rol naar de gasten toe. Je legt verantwoording af bij de direct leidinggevende van het bedrijf.
Met het diploma SVH Zelfstandig werkend kok kun je aan de slag als assistent van de leidinggevende keuken of je kunt doorstromen. Door ervaring en scholing kun je vanuit deze functie verticaal doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Keukenmanager, Souschef, Chef-kok of horizontaal op de arbeidsmarkt naar Instellingskok.
De opleiding duurt gemiddeld drie jaar. Kijk voor meer informatie op horeca.nl
De SVH-examens voor de keuken zijn gebaseerd op een kwalificatiedossier. Op basis van de eisen die de branche stelt aan een beginnend beroepsbeoefenaar, zijn de werkprocessen uit het kwalificatiedossier in nauwe samenspraak met de branche verder uitgewerkt. Op deze manier worden zowel de arbeidsmarktrelevantie van het diploma als de aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk geborgd. De vertaling van de eisen vanuit de branche is verwerkt in de toelichting op het kwalificatiedossier.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.