Lijkt het je leuk om creatief met etenswaren bezig te zijn? Als kok kun je bij een chic sterrenrestaurant werken maar ook bejaardentehuizen hebben koks nodig. De manier waarop je kookt kan dus erg verschillen. Zo kunnen ook de werktijden erg verschillen, het ligt er maar net aan waar je werkt en dat ligt er maar net aan waar je kokshart ligt. Afhankelijk van het bedrijf voer je werkzaamheden onder begeleiding uit. Je bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden die je zelf uitvoert, maar legt verantwoording af aan de leidinggevende van de keuken.
Als Kok bereid je gerechten die op de menukaart staan. De functie is vooral uitvoerend, dus je bedenkt nog niet je eigen menu. Je zet ingrediënten klaar of bereidt ze voor zodat andere koks ermee aan de slag kunnen. Ook borden mooi opmaken voordat ze naar gasten gaan behoort tot je taken. Daarnaast zorg je ervoor dat de keuken netjes en schoon is. Tot slot hoort ook het in ontvangst nemen van nieuwe voorraad bij jouw werk.

Met het diploma SVH Kok kun jij aan de slag als kok of doorstromen. Door scholing en/of ervaring kun je als Kok verticaal doorstromen naar Zelfstandig werkend kok of Instellingskok.

De opleiding wordt afgesloten met een examen SVH Kok. Ook kun je soms alleen een examen doen. Bekijk de mogelijkheden hiernaast via Examens.