Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Het examen Medewerker Fastservice kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Kijk voor meer informatie over opleidingen op horeca.nl. Je kunt deze opleiding zowel op mbo niveau 2 als via het contractonderwijs volgen.  

Met het diploma medewerker fastservice ben je klaar voor een functie in de fastservice. Het examen doe je bij je onderwijsinstelling om je opleiding af te ronden.

NLQF
SVH Medewerker fastservice  is ingeschaald op NLQF niveau 2. Meer informatie over NLQF vind je hier

Het examen
Het examen bestaat uit twee examenonderdelen: Bediening en Keuken. Bij het onderdeel Bediening moet je de voorbereidende werkzaamheden doen, bestellingen opnemen, afrekenen en gereed maken. Ook beantwoord je een paar theorievragen.

Bij het onderdeel Keuken moet je de producten van de producttafel herkennen, de voorbereidende werkzaamheden doen en de gerechten bereiden en samenstellen. Aan het eind van elk onderdeel doe je de afrondende werkzaamheden.

Wat zijn de eindtermen voor Fastservice?

De SVH-examens voor fastservice zijn gebaseerd op een kwalificatiedossier. Op basis van de eisen die de branche stelt aan een beginnend beroepsbeoefenaar, zijn de werkprocessen uit het kwalificatiedossier in nauwe samenspraak met de branche verder uitgewerkt. Op deze manier worden zowel de arbeidsmarktrelevantie van het diploma als de aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk geborgd. De vertaling van de eisen vanuit de branche is verwerkt in de toelichting op het kwalificatiedossier.  

Wat is de diplomawaarde van SVH branchediploma’s?

SVH biedt twee soorten branchediploma’s:
Branchediploma’s die, net als mbo-diploma’s, zijn gebaseerd op een kwalificatiedossier en daarmee hun arbeidswaarde bewijzen. Om een mbo-diploma te kunnen halen, moet een volledige mbo-opleiding gevolgd worden, waarbij ook de algemene vakken als rekenen en taal gevolgd en getoetst moeten worden. Deze algemene vakken hoef je voor een branchediploma niet te halen: daar worden alleen de beroepsgerichte kennis en vaardigheden getoetst.

Ook zijn er branchediploma’s die zijn gebaseerd op eindtermen die op basis van onderzoek in de branche zijn opgesteld. Deze diploma’s hebben per definitie arbeidsmarktwaarde omdat zij direct gekoppeld zijn aan bestaande rollen in de branche waarvoor geen mbo-opleiding of mbo-diploma bestaat.

Bekijk hier alle informatie.

Het geheime ingrediënt dat ben jij.