Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Met het diploma SVH Gastheer/-vrouw ben je klaar voor een beginnende functie in de bediening. Het examen SVH Gastheer/-vrouw kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Vind hier een opleiding. 

Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina Voor Opleiders.

NLQF
SVH Gastheer/-vrouw  is ingeschaald op NLQF niveau 2. Meer informatie over NLQF vind je hier

Het examen
Het examen bestaat uit een theoriegedeelte en praktijk. Je moet mastiek- en mise-en-placewerkzaamheden verrichten, een reservering aannemen, het gastenverblijf verzorgen en afrondende werkzaamheden uitvoeren.

Wat zijn de eindtermen voor Bediening?

De SVH-examens zijn gebaseerd op zogenaamde eindtermen. Dit zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover je als examenkandidaat aan het eind van een opleiding of voor het examen minimaal moet beschikken.

Wat is de diplomawaarde van SVH branchediploma’s?

De branchediploma’s van SVH hebben minimaal een gelijkwaardige arbeidsmarktwaarde in vergelijking met het beroepsgerichte deel van door de overheid gefinancierde crebo-kwalificaties van horecaopleidingen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Bekijk hier alle informatie.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.