Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Het examen SVH Bedieningsassistent kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Bekijk hier het aanbod van opleidingen voor bedieningsassistent.

Docent op opleider?

Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina Voor Opleiders.

Benieuwd hoe een examen SVH Bedieningsassistent eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video. 

Het examen
Je moet een werkformulier invullen, een tafel voor twee gasten gereedmaken, een couvert voor twee gasten opdekken, gasten verwelkomen en placeren, bestellingen opnemen en serveren, afscheid nemen van de gasten en de tafel afruimen. Exameneisen die onder andere terugkomen in het examen zijn het poleren van glazen en bestek, een standaardcouvert indekken, bestellingen transportklaar maken en verschillende draagmethodes hanteren. Ook word je beoordeeld op het maken van een planning, hygiënisch werken en werkhouding. Je voert de opdrachten uit binnen een vooraf gestelde tijd.

NLQF

SVH Bedieningsassistent is ingeschaald op NLQF niveau 1. Meer informatie over NLQF vind je hier

Gevalideerde examens
SVH Bedieningsassistent is gevalideerd om in het mbo ingezet te worden als exameninstrument. Meer informatie over onze gevalideerde examens vind je hier

Wat zijn de eindtermen voor Bediening?

De SVH-examens zijn gebaseerd op zogenaamde eindtermen. Dit zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover je als examenkandidaat aan het eind van een opleiding of voor het examen minimaal moet beschikken.

Wat is de diplomawaarde van SVH branchediploma’s?

De branchediploma’s van SVH hebben minimaal een gelijkwaardige arbeidsmarktwaarde in vergelijking met het beroepsgerichte deel van door de overheid gefinancierde crebo-kwalificaties van horecaopleidingen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Bekijk hier alle informatie.

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.