Over het examen

Het SVH examen Sociale Hygiëne is er voor iedere ondernemer, manager, leidinggevende of medewerker in de horeca, buurthuis of slijterij die op verantwoorde wijze alcohol wil schenken en/of verkopen. In het examen worden vragen gesteld over onder andere (de werking van) alcohol, drugs, gokken, het gastvrijheidsconcept, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidsomstandigheden. De Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne is verplicht wanneer u binnen uw bedrijf alcohol schenkt. Voor slijters is er een apart examen waarin ook vragen gesteld worden specifiek voor de slijterijbranche.

Als u geslaagd bent voor het examen SVH Sociale Hygiëne dan ontvangt u het SVH Diploma Sociale Hygiëne. U wordt door de LEC-SVH bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne en u ontvangt de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne.

Verplicht examen

Schenkt u alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement? Dan bent u verplicht zich te houden aan de Drank- en Horecawet. De leidinggevende of uzelf moet in het bezit zijn van de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. Ook moet één van u, gedurende de drankverstrekking, aanwezig zijn. Op een horecavergunning moeten minimaal twee personen vermeld staan. Zij horen beiden in het bezit te zijn van de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. Een aantal diploma's geeft recht op de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. Klik hier voor meer informatie over een bijschrijving in het Register.

Examen doen

Het examen wordt afgenomen in het Nederlands, Engels, Noord-Afrikaans-Arabisch, Mandarijn-Chinees en Turks. U kunt het examen Sociale Hygiëne in het Nederlands doen via de computer of bij een opleidingsinstituut na afloop van een cursus. Voor de computerexamens Sociale Hygiëne maken wij tot 1 april 2017 gebruik van de toetslocaties van Andriessen. Deze examens vinden dagelijks plaats op een van de 16 locaties in Nederland. Na 1 april 2017 worden de examens afgenomen door Mijn Sociale Hygiëne De examens vinden dan dagelijks plaats op een van de 33 locaties in Nederland. U kunt zelf de locatie, de datum en de tijd van het computerexamen kiezen. Om u voor te bereiden op het computerexamen kunt u een cursusboek of examentrainingen bestellen. U kunt ook een cursus bij een van de opleidingsinstituten volgen. Verschillende opleidingsinstituten bieden opleidingen aan die branche-erkend zijn. Het examen wordt vaak aansluitend op de laatste cursusdag door SVH afgenomen. Het opleidingsinstituut meldt u aan voor het examen. Het examen Sociale Hygiëne in andere talen wordt tot 1 april schriftelijk afgenomen en daarna ook .

Hoe werkt het examen?

Het examen is een theorie-examen met 40 meerkeuzevragen en duurt 40 minuten. U bent geslaagd voor het examen als u minimaal het cijfer 6 heeft behaald. Als u geslaagd bent ontvangt u gelijktijdig met de resultaatbrief uw SVH Diploma Sociale Hygiëne.
 

Bestel het examen Sociale Hygiëne