Sociale Hygiëne

Schenkt u alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement? Dan bent u verplicht zich te houden aan de Drank- en Horecawet. De leidinggevende of uzelf moet in het bezit zijn van de SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne. Ook moet één van u, gedurende de drankverstrekking, aanwezig zijn. Op een horecavergunning moeten minimaal twee personen vermeld staan. Zij horen beiden in het bezit te zijn van de SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne. 

Examen SVH Sociale Hygiëne

Het examen SVH Sociale Hygiëne is er voor iedere ondernemer, manager, leidinggevende of medewerker in de horeca, buurthuis of slijterij die op verantwoorde wijze alcohol wil schenken en/of verkopen. In het examen worden vragen gesteld over onder andere (de werking van) alcohol, drugs, gokken, het gastvrijheidsconcept, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidsomstandigheden. Voor slijters is er een apart examen waarin ook vragen gesteld worden specifiek voor de SVH slijterijbranche. Als u het examen met succes aflegt, behaalt u het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Met dit diploma op zak, wordt u door de Landelijke Examencommissie (LEC-SVH) bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne en ontvangt u de SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne. Naast het SVH Diploma Sociale Hygiëne geeft nog een aantal diploma's recht op de SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne. Klik hier voor meer informatie over vrijstellingen.

Oefenvragen

Kandidaten die een indruk willen krijgen van de vraagstelling, het taalniveau en de examenvorm (meerkeuzevragen) kunnen hier oefenen met een aantal oefenvragen.